StoryEditorOCM
Splitjer... prioriteti

Šuta kaže da je kaos u HNK, Ivošević objasnio zašto glumci nisu došli u foaje: ‘Išli su na rođendan Sonje Dvornik...‘

Piše T. Ga.
26. travnja 2024. - 11:23

- Iza nas su izbori za Sabor i vidjeli smo gradonačelnika Ivicu Puljka kao političkog trgovca koji je zbrinuo sebe i svoju suprugu. Vidljivo iz njegovog rada da on kao najgori gradonačelnik u povijesti Grada ne mari za upravljanje Splitom i njeni ustanovama i tvrtkama - kazao je Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a prije sjednice Gradskog vijeća, i upozorio:

- Na razini RH, od Ministarstva turizma i sporta bio je javni poziv za financiranje sportskih objekata, a jedini grad od velikih gradova koji se nije prijavio je Grad Split. Dubrovnik, Šibenik, Zadar.. dobili su bespovratna financijska sredstva, dok je Grad Split jedini koji se zadužuje i kreditno nas vodi u pogrešnom smjeru u kojem će generacije plaćati kredit i kamate.

Tomislav Šuta tvrdi da Ivica Puljak krije ugovor s Europskom investicijom bankom, te pita:

- Hoće li na isti način postupiti prema Ministarstvu turizma i sporta što se tiče obnove Poljuda. Gradonačelnik u ovoj godini mora aplicirati za sredstva koje je osiguralo Ministarstvo. Da bi aplicirao potrebno je pripremiti cjelokupnu  dokumentaciju.

Šuta upozorava da dokumentacija za obnovu Poljuda nije spremna i da se Puljak izjasni u kojoj fazi je priprema dokumentacije.

Tomislav Šuta dalje kaže da kaos i nered vladaju u gradskim ustanovama i firmama. Kao jedan od promjera naveo je HNK.

- Bio sam na otvorenju Marulićevih dana i po prvi put glumci nakon predstave nisu došli u foaje - kazao je Tomislav Šuta, nakon čije presice je u novinarsku sobu došao dogradonačelnik Bojan Ivošević i novinarima kazao da glumci tom prilikom nisu došli jer su otišli na proslavu rođendana Sonje Dvornik.

Tomislav Šuta je nadalje na presici kazao da je Grad Split pompozno izišao sa stanjem u “Prometu”.

- Osobno sam za povećanje plaća, ali u 2023. godini to nije bilo iskomunicirano i nije bila dobivena suglasnost Skupštine Prometa, svih gradova i općina. Probleme koji se dogodio da su plaće u odnosu na plan povećane za preko 2 milijuna eura i taj trošak se prefakturirao prema svim gradovima i općinama, a da to ti gradovi i općine nisu znali - objasnio je Tomislav Šuta.

- Puljak je izigrao druge gradove i općine, nakon čega je njegov zamjenik sazvao presicu na kojoj su iznesene neistine - zaključio je predsjednik splitskog HDZ-a.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:25