StoryEditorOCM
Splitwine vip event

U srijedu se u Splitu održava zanimljiva manifestacija; degustirajući vino, možete humanitarno pomoći poznatoj udruzi

Piše Sandra Barčot
20. veljače 2024. - 20:11

Split je osmi put domaćin enogastronomske manifestacije "Wine VIP Event", koja će se održati sutra (srijeda) s početkom u 14 sati u hotelu "Amphora" na Žnjanu.

Za sve osobe iz područja turizma, ugostiteljstva i srodnih djelatnosti organizatori iz agencije "Ricerca Mercato", pripremili su bogat program. Starta svečanim otvorenjem u 14 sati, a zatim slijedi panel o enogastronomiji Hrvatske, poglavito Dalmacije.

Sudionici su: Matea Dorčić pročelnica za turizam u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Grada Splita, Joško Stella, zamjenik direktorice Turističke zajednice SDŽ, Ivica Vrdoljak, vrhunski splitski ugostitelj i vlasnik restorana "Zrno Soli" te Suvad Zlatić Suwi, austrijski sommelier ovjenčan sa bezbroj svjetskih nagrada i priznanja.

image
Luka Gerlanc/Slobodna Dalmacija

Slijede i razne radionice od "Gostoljubivost – ključ budućnosti ugostiteljstva i turizma", pa "Moć emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu", uz mnogobrojne degustacije vrhunskih vinskih kapljica ali i kave.

Za kraj, u 18 sati, bit će održana i prezentacije o "Sakeu - Japanskom eliksiru života" u realizaciji Suvada Zlatića Suwija, astrijskog sommelierskog prvaka.

image
Jure Mišković/Ilustracija/Cropix

Manifestacija se održava uz potporu Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice grada Splita, Hrvatske turističke zajednice, dok su pokrovitelji projekta Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Manifestacija ima i humanitarnu notu, budući će se umjesto kotizacije za čašu primati donacije za Udrugu roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti Sanus Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 12:37