StoryEditorOCM
SplitPROJEKT ERASMUS+

Učenici splitske strukovne škole dva su tjedna bili na stručnoj praksi u Irskoj; bilo im je super, svašta su naučili

Piše M. G.
26. lipnja 2023. - 13:24

Dvadeset učenika splitske Komercijalno-trgovačke škole iskusilo je dvotjednu stručnu praksu u Irskoj u sklopu Erasmus+ projekta “Cijeni iskustvo! – Treasure the experience!”, čija je provedba započela lani u rujnu, a završava u kolovozu.

Jedinstvena prilika obavljanja stručne prakse u Dublinu za buduće je prodavače i komercijaliste značila stjecanje neprocjenjivog iskustva u međunarodnom okruženju pod paskom troje pratitelja iz njihove škole.

- Suočavanje s profesionalnim izazovima na stranom, engleskom jeziku, kao i samostalnost te međukulturalna osviještenost samo su neke od prednosti koje su iskoristili naši učenici.

image
Privatni album

Također, cilj nam je bio razviti otvorenost naših učenika prema osobnom i profesionalnom razvoju – ističe prof. Ana Nikolić, nastavnica ekonomske grupe predmeta u splitskoj Komercijalno-trgovačkoj školi i koordinatorica Erasmus+ projekta “Cijeni iskustvo” – Treasure the experience!”.

Smještaj u obiteljima

Splitski učenici su tijekom prakse na Smaragdnom otoku bili smješteni u irskim obiteljima s kojima su se družili i provodili svoje slobodno vrijeme. Za njih i njihove pratitelje organizirane su i kulturološke aktivnosti, razgledavanje Dublina i izlet na atlantsku obalu Irske “Cliffs of Moher, Atlantic Edge Ocean Walk & Galway City Day Tour”.

Projekt “Cijeni iskustvo! - Treasure the experience!” prvi je Erasmus+ projekt u kojemu su sudjelovali učenici i pratitelji iz Komercijalno-trgovačke škole Split.

image

Učenici Komercijalno-trgovačke škole na praksi u Irskoj

Privatni album

Odobren je na natječaju Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) u sklopu Ključne aktivnosti 1, u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Želja za stvaranje boljih prilika za učenike, a ujedno i internacionalizacija škole, dovela je koordinatoricu projekta prof. Anu Nikolić do ideje o odrađivanja dvotjedne stručne prakse u Dublinu.

- Sve ove aktivnosti priuštile su našim sudionicima mobilnosti nezaboravno i za život vrijedno iskustvo, a svoje pozitivne dojmove prenijeli su drugim učenicima, nastavnicima, svojim obiteljima i prijateljima.

To nas, kao strukovnu školu, potiče da i dalje nastavimo provoditi slične projekte s novim generacijama učenika koji tek dolaze - kaže prof. Nikolić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:36