StoryEditorOCM
SportGUŽVA KAO U MRAVINJAKU:

Zadar se još mora namučiti za ostanak u ABA ligi!

11. veljače 2019. - 14:45
zadar_cibona3-090219

Silno bi se trebao namučiti netko kako bi razmrsio priču oko toga tko će na konačnoj ljestvici regionalne ABA lige morati napustiti sadašnje društvo, odnosno tko će u kvalifikacije s drugoplasiranim  iz druge  ABA  lige. Čak ni najboljim vidovnjacima teško da bi to pošlo za rukom, onda je posve nepotrebno raditi nekakve križaljke, ili pak moguće krugove, jer je od sedmog do dvanaestog mjesta gužva kao u mravinjaku. Košarkaši Zadra su pak pobjedom protiv Cibone napravili korak prema nešto mirnijem nastavku prvenstva, iako su u jednom trenutku "vukovima" prepustili vodstvo, pa se činilo da bi im još jedna važna pobjeda mogla izmigoljiti iz ruku. Jer, ne smije se zaboraviti da su imali prednost od jedanaest poena viška koje su "pretvorili" u minus pet....

- Bio je to težak period za nas, ali igrači s klupe i oni na terenu su disali kao jedan. Zamjene su dale ključne defenzivne role, ali i koševe i asistencije, tako da je ovo timska pobjeda i samim time još i vrjednija – kazao je Ante Nazor, trener Zadra.

Nedvojbeno, moramo se složiti s Nazorom, jer ubačaji Petra Marića, "trica" pa "dvica", onda dodavanja Lovre Bašića, u konačnici poeni Domagoja Vukovića, pokrenuli su povratak na pobjedničku stazu.

- Definitivno, iza nas je jedna velika i jako važna pobjeda  kroz koju smo pokazali da znamo i možemo, čemu svjedoče igre u zadnja dva kola, mislim pritom na trijumf u gostima kod Mega Bemaxa i sad s Cibonom – veli Vuković čija je statistika koju je ostvario za nepunih devetnaest minuta igre. Pogodio je Domagoj, dva slobodna, dok je za dva poena imao tri od tri, "trice" je naciljao dvije iz tri pokušaja, na što je pridodao šest skokova.

I pored toga što su u jednom trenutku imali vodstvo 41:30,  Zadar nije znao "prelomiti" utakmicu...

- Nije to baš jednostavno, jer Cibona ima iskusnog trenera koji je stalno mijenjao taktiku, u obrani i napadu, vodio je računa koga od naših igrača treba bolje motriti. Kako mi kroz cijelu sezonu igramo uz oscilacije, nekako i taj dio od plusa do minusa ispada kao nešto normalno – nasmijao se Vuković.

Mnogi su upravo u tim trenucima kad se "plesalo na žici" pomislili kako će Višnjik ponovno preplaviti Krka. Što su u glavi imali Vuković i društvo....

- Rekao sam već kako smo se izgleda navikli imati te "crne rupe", srećom ovoga puta se cijela momčad trgnula, odigralo se momčadski, krajnje agresivno na loptu i nadasve borbeno. Kada je tako onda i ne razmišljate previše o minusu, k tomu potpora s tribine bila nam je "vjetar u leđa". Nismo imali pravo na opuštanje, ne samo zbog Cibone koja ima svoju vrijednost, nego i zbog navijača kojima zahvaljujem u ime svih nas - zbori Vuković, koji također misli kako ovom pobjedom ništa nije riješeno, ali je napravljen korak optimizma. Ono što njega i ostale može "spustiti" na zemlju jesu utakmice, odnosno suparnici u zadnja tri kola. Najprije valja u goste Budućnosti, onda dolazi Crvena zvezda, potom  ih čeka Igokea u Laktašima...

- Lijepo bi bilo uzeti jednu pobjedu iz tri pokušaja. Nama se nikad ne zna, jer izgubimo od Krke i Hermes Analitike, ali dobijemo Partizana u Beogradu. Uglavnom, mirniji smo nego prije ove pobjede protiv Cibone – zaključio je Vuković.

 

TKO S KIM U ZADNJA TRI KOLA:

ZADAR -  Budućnost, CRVENA ZVEZDA, Igokea

MORNAR- Igokea, FMP(gost), CEDEVITA

CIBONA – MEGA BEMAX, KRKA, Budućnost.

IGOKEA – MORNAR, Partizan, ZADAR

KRKA – CEDEVITA, Cibona, OLIMPIJA

OLIMPIJA - FMP(gost), CEDEVITA, Krka.

27. travanj 2024 02:54