StoryEditorOCM
SportNAKON TURBULENCIJA U KLUBU

NIK Zadar s kreće s pripremama

Piše Ivica Gjergja
14. srpnja 2019. - 14:18
sibenik-lucko02-100916

Došao je i taj dan da se krene sa pripremama u NK Zadru. One će početi (sutra) ponedjeljak u 09. sati na Stanovima. Dosta toga se događalo u NK Zadru u posljednjih nekoliko dana, novi je direktor, trener sa pomoćnicima Josipom Butićem i Zvonimirom Jurićem. Šef struke Marko Pinčić je ujedno i voditelj Škole nogometa NK Zadra. Sigurno da oni najbolje poznaju stanje u igračkom kadru. Kod imenovanja struke i sam direktor Damir Knežević, kazao je:

- Marko se do sada dokazao svojim radom. Za sada ostaje i na mjestu voditelja škole nogometa, iako je teško vjerovati da će dugoročno moći oboje raditi, iako se radom dokazao. Važno nam je stabilizirati se, a onda ćemo vidjeti što dalje, reći će Knežević.

Slijedi zaokret u narednoj sezoni što se tiče igračkog kadra?

- Nama ostaje da stvaramo igrače i da koliko je moguće živimo od njihove prodaje. Kada dovedemo igrača on mora biti velike kvalitete da se uz njega uče naši mladci. Nije slučajno izabran Pinčić, pa on je izdanak poznate zadarske vratarske obitelji, unutra je sve zna involviran je nema nepoznanica u NK Zadru. Naš igrački kostur će činiti 90 djeca Zadra, Knežević će.

Na koga trener Pinčić može računati u ponedjeljak na prozivci ostaje da se vidi.

- Pripremili smo jedan plan i program po kojem ćemo raditi, ali želimo našu školu nogometa prezentirati i u seniorskoj momčadi. Pa što nam znači igranje u Drugoj ligi ako ćemo igrati sa 15 igrača koji nisu iz Zadra. Naša zadarska djeca će biti u rosteru, a na taj način stvoriti ćemo zalog i dobre temelje za budućnost. Biti će više i publike na Stanovima, kaže Marko.

26. travanj 2024 03:07