StoryEditorOCM
Domaći nogometosigurana sredstva

Hajdukovoj zvijezdi na ovoj je ‘oranici‘ tragično završila sezona, ali grozan travnjak ubrzo odlazi u povijest

Piše HINA, SPORT SD
20. ožujka 2024. - 13:33

Nogometni klub Slaven Belupo planira izdvojiti otprilike 200.000 eura za novi travnjak na koprivničkom stadionu, a još čekaju odluku o gradnji dodatnih tribina, izjavio je u srijedu Aleksandar Aleksovski, direktor kluba.

Aleksandar Aleksovski, direktor Slaven Belupa izjavio je Hini da klub danas igra na očajnom travnjaku te je došlo vrijeme za postavljanje nove zelene podloge. Plan ju je "rasprostrti" tijekom ljeta.

Na ovom terenu u listopadu se ozlijedio i Hajdukov Dario Melnjak, a zbog ozljede neće ga biti sve do kraja sezone.

"Slaven nema veliki budžet pa nam 200.000 eura predstavlja ogroman, ali nužan izdatak. Nogomet je sve samo ne jeftin sport, pogotovo za grad veličine Koprivnice“, izjavio je Aleksovski.

S obzirom na to da je koprivnički stadion "Ivan Kušek Apaš", na kojem igraju Slaven Belupo i Koprivnica, jedan od deset u državi koji su ušli u velik investicijski plan Vlade RH, Hrvatskog nogometnog saveza i Udruge europskih nogometnih saveza (UEFA), upitali smo Aleksovskog ima li ikakvih naznaka o gradnji dodatnih tribina.

"Javnosti je poznato da je projekt budućih natkrivenih tribina izrađen kako nas i Grad Koprivnicu, koja je vlasnik stadiona, ne bi nespremne dočekala odluka o financiranju projekta. Te bi tribine bile kapaciteta 5000 sjedećih mjesta, a postojeće osiguravaju 3200 navijačkih mjesta. To je strateški projekt za koji se još očekuje odluka", rekao je prvi čovjek Slaven Belupa.

Uprava kluba i Grad Koprivnica na svim razinama, od lokalne, regionalne i državne, osvještava nadležne osobe da se radi o prijekoj potrebi kad je u pitanju koprivnički prvoligaš.

"Svi s kojima smo razgovarali podržavaju nas, ali riječ je o velikoj investiciji kojoj treba još vremena za dozrijevanje", izjavio je Aleksovski.

Izrazio je sumnju da će se stvari pokrenuti preko noći s obzirom na to da su pred nama parlamentarni izbori, a svoj "blagoslov" svakako mora, između ostalih, dati Ministarstvo turizma i sporta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:45