StoryEditorOCM

Najčudnija priča hrvatskog nogometa, u 12. su kolu prvi put pobijedili, a trener je tri godine mlađi od kapetana momčadi

Piše Tonči Vlašić
7. studenog 2023. - 15:54

Trenutak za povijest. Trenutak koji će pamtiti. Doživio ga je Mateo Kristić u svojoj trenerskoj karijeri. Ostvario je u toj ulozi prvu seniorsku pobjedu. Uspio je to kao prvi trener prve momčadi GOŠK Dubrovnik 1919., i to protiv Vodica na Lapadu u 12. kolu južne skupine Treće hrvatske lige.

Kristić je sezonu počeo kao pomoćnik Darku Dražiću u prvoj momčadi, nakon odlaska legendarnog Hajdukovca bio je kratko v.d., a zatim je dobio priliku.

Prvi bod ove sezone GOŠK Dubrovnik 1919. je izborio upravo pod njegovim vodstvom, i to u gostima kod u tom trenutku lidera, Hrvatskog viteza. Bilo je to u 8. kolu (1:1). Kolo poslije osvojen je prvi bod kod kuće, i to protiv Zagore, prošlogodišnjeg pobjednika. Opet je bilo 1:1. Sad prva pobjeda. Slatkih 1:0 protiv Vodica. Pogodio je Maro Vatović u 30. minuti.    

Mateo je bio vratar u Dubrovniku, GOŠK-u i Župi dubrovačkoj. Prije gotovo deset godina je počeo trenersku karijeru u Župi dubrovačkoj, i to još dok je branio za prvu momčad kluba s Tarantele. Prihvatio je poziv Ivice Karabogdana te je radio s vratarima u školi nogometa. Potom je trenersku karijeru nastavio u GOŠK-u, danas GOŠK Dubrovniku 1919. 

I prije je znao pomagati u radu prve momčadi dubrovačkog kluba kao trener vratara, ali glavni zadatak mu je zadnjih godina bio rad s mlađim uzrastima. Protekle sezone vodio je juniore u Prvoj ligi Središta Split. Jednom prilikom je istaknuo kako je najviše naučio od Milana Petrovića.

Prije šest godina Mateo je položio za UEFA ‘B’ trenersku licencu, 2019. za nacionalnu A licencu trenera vratara, a od lipnja ove godine je ponosni vlasnik UEFA ‘A’ trenerske licence s kojom može biti trener seniora u trećem stupnju natjecanja i biti pomoćnik u svim stupnjevima natjecanja…

Mateo je rođen 11. lipnja 1993. godine. Jedan je od najmlađih trenera u četvrtom rangu hrvatskog nogometa,. Nek se zna kako je mlađi i od svog kapetana, prezimenjaka Dalibora, Dada, koji je rođen 6. siječnja 1990. godine, i koji je debi na vratima seniorskog sastava imao u prvom desetljeću novog stoljeća, ali to je sad neka druga priča...

Ova je Mateo Kristić i njegova prva seniorska trenerska pobjeda.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:40