StoryEditorOCM
Hajdukemisija stadion

‘Ovo je previše za nekoga tko želi biti prvak, skidam kapu Livaji, ali mora preuzeti odgovornost‘

Piše Sport SD
18. ožujka 2024. - 08:10

U HTV-ovoj emisiji ‘Stadion‘ stručni komentator bio je Vedran Ješe, tema je bila 27. kolo SuperSport HNL-a. Na ljestvici vodi Rijeka s 59 bodova, Hajduk ima 55, a Dinamo 54 boda i utakmicu manje.

Lokomotiva je iznenadila Hajduk na Poljudu, Ješe je prokomentirao utakmicu:

- Četvrti domaći poraz, previše za nekoga tko želi biti prvak. Pogotovo od ekipa koje su ispod tebe, jasni su mi porazi u derbiju, ali od Lokomotive i Istre, nisu mi jasni porazi. Nije Hajduk bajno odigrao, igrao je bolje s 10 igrača nego s 11. Lokomotiva je igrala kako igra cijelu sezonu, brzo i okomito, stvarala je i pritisak u presingu. Nakon crvenog je utakmica izgubila na vrijednosti, volio bih da je bilo 11 na 11, no utakmica je bila odlična, puna ritma, dobrih akcija i golova, rekao je Ješe.

Kod pogotka iz kornera, Hajdukova obrana je jako loše stajala, primijetio je Ješe.

- Dosta naivan gol, trebali su to drugačije.

Prokomentirao je Ješe i Livajin neiskorišteni kazneni udarac.

- On je opalio penal koji može samo on opaliti, samo igrač koji vjeruje u sebe. On je zabijao takve golove, zabijao i promašivao. Skidam igraču kapu koji tako puca penal, ali on mora preuzeti odgovornost ako promaši. Nažalost za Hajduk, promašio je penal, a da je zabio, možda bi okrenuli, ustvrdio je Ješe.

Hajduk ima dosta ozljeda, ali kao najveći problem Ješe je istaknuo to što igraju s puno dodira.

- Trebali bi igrati puno brže, vrtjeti stvari s krila na krilo. Obrana ima puno dodira, pa Krovinović, pa Sahiti. To je lako čuvati, jako je teško doći do neke situacije u igri. Puno bi se popravila igra kad bi to riješili. 

Cijelu analizu 27. kola pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:10