StoryEditorOCM
Hajduknevjerojatno, ha

Samo nebo je granica, mnogi i ne pamte kada se ovo dogodilo, stižu nam poruke: Karoglana za gradonačelnika

Piše Slaven Alfirević
27. studenog 2023. - 22:54

Mislav Karoglan ide dalje i ne misli stat. Samo nebo je granica... Dolazi nam poruka ‘Karoglana za gradonačelnika‘! Neće se Ivica Puljak naljutit, i njemu je sigurno drago.

Pada nam na pamet onaj stari naslov ‘miriše na titulu‘, kad smo se nakon dobre igre Hajduka protiv Dinama, u Maksimiru (1:1), na samom početku prvenstva u ljeto 2015. godine ponadali da će ‘bijeli‘ biti kompetitivni tijekom cijele sezone.

Nada se brzo rasplinula, a to ‘miriše na titulu‘ vremenom je dalo potku da se spominje - fritula, a ne titula... Rugajući se...

Danas, bome, osam godina kasnije, nakon svih tih zafrkancija glede fritule, Hajduk je nadomak – titule. Barem jesenske!

Sad to više nije samo puka tlapnja; došli smo do same završnice prvog dijela sezone, tri su kola još preostala do zimske pauze, a Hajduk čvrsto drži vrh ljestvice. I to bez obzira na zaostale utakmice Rijeke i Dinama. Da Riječani i Zagrepčani sve te zaostatke riješe u svoju korist (Rijeka u gostima kod Gorice, a Dinamo u gostima kod Lokomovite, te mu u Maksimir stiže i Varaždin), da suparnici Hajduka utrže maksimalan broj bodova, ‘bijeli‘ su svejedno - lideri utrke!

Po jutru se dan...

Nevjerojatno, ha?! A kad je posljednji put Hajduk bio jesenski/zimski prvak? Bilo je to 2004. u sezoni 04/05 kad je – pogađate – posljednji put bio i konačni prvak. Naprosto nas vuče napisati "po jutru se dan poznaje".

Praznovjernima se neće svidjeti predskazanje, da ne ureknemo, ali nećemo se osvrtati na te bapske priče čaranja.

Hajduk je lider, niže pobjede, ovo je već peta zaredom, svih pet je sad nanizao Karoglan otkako je preuzeo kormilo od Ivana Leke, čime je izjednačio Lekin sjajan start u prvenstvu, pet početnih pobjeda...

Karoglanov učinak, Gospodin Savršeni

jesen 2022: 10 6 4 0 19:10

jesen 2023: 5 5 0 0 7: 1

Potom su se, ajme, dogodila četiri poraza u šest utakmica, što je rezultiralo promjenom trenera. Karoglan, kako vidimo, ne sustaje i misli ozbiljno. S lanjskih deset utakmica bez poraza i ovih sad pet uzastopnih pobjeda (ne računajući tri kup-uspjeha protiv objektivno minornih protivnika), Karoglan ostaje Mister Neporaženi. To je već niz od 15 Karoglanovih utakmice u HNL-u svojstvu trenera ‘bijelih‘, a u (n)ovom mandatu zapravo je - Gospodin Savršeni! Svih pet pobjeda.

Nećemo sad o Hajdukovu rekordu koji glasi devet pobjeda zaredom, a drže ga Nenad Gračan, Ante Miše i Ivan Leko. Taj rekord Karoglan može doseći tek 2024., sad može dodati još tri pobjede, a deveta mu onda slijedi tek u proljeće...

Jesen u meni...

No, zadržimo se na utrci za jesenskom titulom: izvjesno je da će Rijeka i Dinamo svoje zaostale obveze nadoknaditi tek dogodine, a da sve riješe u svoju korist Hajduk bi opet imao dva boda više od Rijeke, a tri od Dinama (Hajduk 36, Rijeka 34, Dinamo 33).

Raspored do kraja jeseni:

Hajduk 36 - GORICA, Lokomotiva, Dinamo

Rijeka 31 – Osijek, SLAVEN BELUPO, RUDEŠ

Dinamo 27 - Slaven Belupo, RUDEŠ, HAJDUK

Završnica nudi tri uzbudljive runde, jasno je da je najveće iskušenje u Maksimiru, hrvatski derbi u posljednjem kolu, čime pada zastor na jesenski dio sezone, 17. prosinca s početkom u 17.15 sati.

Ivan Leko, na primjer, upisao je kao trener Hajduka obje pobjede ove sezone protiv Dinama, u Maksimiru (2:1) i Poljudu (1:0), dok Karoglan još uvijek nema pobjedu protiv "modrih": susreo se s njima samo jednom, lani, u Poljudu i nije im uzeo skalp, bilo je samo 1:1.

Međutim, kako god okrenuli, u Hajduku – miriše na titulu. Zasad barem samo jesensku. Naravno da bi to bila velika stvar i – predskazanje.

Nismo u ovom tekstu igru secirali. Bavimo se rezultatima. I po onoj "rezultat je trend, a ideal vječan", vidimo da je sadašnji rezultatski trend – pobjeđivanje!

I to treba nastaviti, protiv Gorice za vikend (jel‘ to teško?), pa u goste Lokomotivi i Dinamu treba pečatirati sve dobro odrađeno ove jeseni. Šampionski odrađeno...

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 05:54