StoryEditorOCM
KošarkaStručno oko

Ante Nazor: ‘Split ima velike šanse za plasman u play off, pobjede nad Cibonom i Megom bit će dovoljne‘

Piše Frane Vulas
22. ožujka 2024. - 18:54

Ante Nazor u karijeri je vodio sva tri aktualna hrvatska kluba sudionika Admiral Bet ABA lige Split, Zadar i Cibonu. S aktualnim trenerom i šefom struke prvoligaša Omiš Čagalj Toursa razgovarali smo na temu šansi ‘žutih‘ da po prvi put izbore plasman u doigravanje regionalne lige, mjesto među osam najboljih klubova.

Tri kola prije kraja natjecanja osmoplasirana momčad s Gripa ima identičan skor pobjeda i poraza 11-12 kao i mjesto bolje plasirani Studentski centar Derby i deveta Igokea m:tel. O konačnom plasmanu će u slučaju istog broja osvojenih bodova odlučivati međusobni skor (sada ih dijeli ukupna koš razlika). ‘Žuti‘ imaju slabiji međusobni skor s oba kluba, po 1:1 u pobjedama, ali slabiju koš razliku u tim susretima. No, ako se na kraju zatvori trokut te tri momčadi, Split je u tom trokutu drugi, bolji je od Derbyja, Naime, Igokea protiv SC Derbyja ima 2:0. U trokutu bi onda Igokea imala skor 3-1, Split 2-2, a Derby 1-3.

Nazor ima bogato iskustvo vođenja klubova u regionalnoj ligi. Za početak se prisjetio kako je Split i lani bio vrlo blizu plasmana među osam najboljih, a izgubio je protiv još jedne njegove bivše momčadi.

- Prošle godine Splitu je trebala pobjeda protiv MZT-a i bio bi ‘unutra‘, ali nije išlo. Vjerujem da Split ove sezone ima dobre šanse da izbori play off. Moraju dobiti ono što do kraja ‘moraju dobiti‘ – aludirao je Nazor na utakmice s Cibonom na Gripama te Megom Mis u gostima, prve dvije koje ‘žutima‘ slijede. Potom na kraju slijedi domaći susret s euroligaškom Crvenom zvezdom Meridianbet. Za usporedbu SC Derby igra protiv tri momčadi iz vrha ljestvice Partizan Mozzart Beta, Crvene zvezde Meridianbet i Budućnosti Voli.

- Mega je dobra momčad, nije lako tamo pobijediti. Tu će Split imati meč loptu – rekao je Nazor teniskim rječnikom.

- Ključno je da Split tu utakmicu od početka drži u svom ritmu, da je kontrolira. Ako Split dobije Cibonu i Megu uvjeren sam da će to biti dovoljno – vjeruje Nazor.

- Split ima velike šanse da se izbori za mjesto u play offu. Onako u postocima rekao bih da je to sada 70:30 posto da će uhvatiti doigravanje. Imaju kontinuitet rostera, zadržali su dio momčadi od prošle sezone. Lani su bili jako blizu, a vjerujem da će im i to iskustvo dobro doći, pa i kao motivacija da ovaj put uspiju – kazao je Nazor.

- Plasman u play off bi bio velika stvar za klub pa i navijače. A mnogo bi to značilo momčadi i po pitanju dizanja momčadi u psihološkom smislu, pa i cijele atmosfere pred završnicu sezone u domaćem prvenstvu, bio bi to dodatan impuls - naglasio je bivši trener ‘žutih‘.

image
Nikola Vilić/Cropix

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:31