StoryEditorOCM
Košarkakošmar

Čudesni Gjergja 12. put prvak Belgije, Zadranin s Oostendeom rastura, a izborničkoj klupi Hrvatske ne može primirisat

Piše Zadarski.hr
28. svibnja 2023. - 12:31

Dario Gjergja, zadarski košarkaški stručnjak, nastavio je sjajan niz na klupi Oostendea. Osvojio je i 12. uzastopni naslov prvaka Belgije! Dario nije dovoljno dobar za hrvatsku košarkašku reprezentaciju, ali zato u Belgiji već 12 godina "tare sve pred sobom!

Dario je 2011. godine stigao u Oostende, i od tada je klub pod njegovim vodstvom osvojio gotovo sve što se osvojiti da. Novi naslov prvaka Oostende je osvojio pobijedivši u finalnoj seriji Telenet Giants Antwerp s 3:1. Jedini poraz, tek toliko da bude zanimljivije, Gjergjina je momčad zabilježila u prvom susretu da bi nakon Dario stisnuo stvar i u sve tri ostale utakmice bio je nadmoćan. 

U posljednjoj utakmici odigranoj jučer, Oostende je pobijedio sa 86:70, najbolji igrač bio je Keye Van Der Vuurst de Vries s 23 poena. Uz dvanaest naslova prvaka Oostende ima i sedam naslova pobjednika belgijskog Kupa te četiri Superkupa. Zadarski stručnjak tri puta je bio najbolji trener u Belgiji, a pod njegovim vodstvom reprezentacija Belgije na EuroBasketu prošle godine pobijedila je strašnu Španjolsku, te u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Srbija - u Srbiji! 

Nedovoljno da bude izbornik hrvatske reprezentacije! Dario, samo naprijed, čestitamo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 08:33