StoryEditorOCM
Košarkanesreća

Loše vijesti za hrvatsku reprezentaciju stigle iz Španjolske

Piše Hina
30. kolovoza 2023. - 22:38

Hrvatski košarkaški reprezentativac Toni Nakić (24) ozlijedio je lijevo koljeno na treningu španjolskog prvoligaša Rio Breogana, a zasad je nepoznato kada će se vratiti na parket, izvijestio je u srijedu klub sa sjevera Španjolske.

"Osjeća laganu bol pa je zbog toga danas popodne pregledan magnetskom rezonancom. Htjeli smo otkloniti nedoumicu je li riječ o težoj ozljedi," rekao je sportski direktor Tito Diaz za novinsku agenciju EFE.

"Pomaklo mu se koljeno, nije bila riječ o udarcu", pojasnio je.

Nakić zbog toga u srijedu nije nastupio u prvoj pripremnoj utakmici protiv Porta. Otputovao je autobusom s ekipom u obližnje mjesto Ribadeo, gdje se igrala utakmica, pa susret odgledao s tribine.

"Ne oslanja se na nogu zbog predstrožnosti", rekao je Diaz ne govoreći koliko bi mogao izbivati s parketa.

Nakić je u lipnju produžio ugovor s Rio Breoganom za dodatnu sezonu, pa će ga do ljeta 2024. trenirati bivši hrvatski izbornik Veljko Mršić.

Prošle sezone je u Španjolskoj odigrao 28 utakmica te u prosjeku zabijao 8.6 koševa po utakmici uz 3.8 skokova i 1.3 asistencije.

U Rio Breogan, koji je sezonu završio na 10. mjestu među 18. klubova, došao je prije godinu dana iz zagrebačke Cibone koja se zbog financijskih problema igrački osipala.

Ekipa iz grada Luga krajem tjedna nastupa na pripremnom turniru u obližnjoj Pontevedri gdje će igrati i španjolski sastavi Unicaja iz Malage i Obradoiro te portugalska Benfica.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:59