StoryEditorOCM
Košarkakorak do titule

Zadrani puni samopouzdanja pred treću utakmicu: ‘Naši su navijači nadglasali domaće, kao da ih je bilo duplo više’

Piše Dražen žura
3. lipnja 2023. - 08:00

Zadar je svojom izvrsnom koncentracijom u igri, što je najbitnije, u odlučnim trenucima kroz obje utakmice iskazao stabilnost, mirnoću i dva nula u finalnoj seriji protiv Splita, daje im podosta prostora za vjerovanje kako kroz dvije domaće utakmice mogu do naslova prvaka Hrvatske. Istina, treba priznati kako se nije „ umiralo” od ljepote košarke, međutim, isto tako valja kazati kako je rezultatski bilo posve zanimljivo. I tu je Zadar pokazao da je čvršći od Splita.

Nadalje, u cijeloj priči od presudne važnosti bilo je razmišljanje trenera Danijela Jusupa koji je nebrojeno puta ponovio, na koncu i nakon zavidnih 2:0, kako je svaka utakmica zapravo finale. U startu je otklonio euforiju bilo koje vrste, čime je primirio momčad, baš na način da je kod njih zadržao, ranije je napisao, mentalnu matricu. A to, priznajmo i nije baš tako lako postići. I ona posve presudna stavka koje se rado prisjetio Dario Drežnjak koji je jednako kao i Karlo Žganec ubacio „tricu” za odlazak „ žutih” na konopce. Evo što misli Drežnjak....

- Naši su navijači nadglasali domaćine i imao sam dojam kako ih je višestruko više nego domaćih. U trenucima kad smo se nalazili u minusu i nismo bili pravi, oni su nas svojim navijanjem podignuli, vratili nam energiju. Baš su čudo! Donijeli su nam svojim navijanjem ne samo podršku nego i jako bitnu sigurnost koja se pokazala odlučnom u stizanju tog minusa, kasnije i u produžetku. Bilo bi daleko teže bez njih, jer oni su tu svoju energiju prenijeli na nas – kazao je Drežnjak, koji je odmah nastavio na temu treće utakmice na kojoj se očekuje veliki broj gledatelja...

- Jeste, očekujemo punu dvoranu, Zadrani imaju veliku prigodu pokazati da su grad košarke, neka dođu i budu uz nas, znače nam mnogo – kratko, ali znakovito je najavio treći ogled u finalnoj seriji.

Još se jednom treba vratiti na ulogu publike, te prenijeti ne samo Drežnjakovo razmišljanje o „ vjetru u leđa”, nego istaknuti i činjenicu kako su oni koji su pohodili Gripe, zapravo, navijački nukleus Zadra. Jer isti dolaze na sve utakmice, stoga je u pravu „Tornado” kad na otužan pogled na prazne tribine Krešinog doma zapjevaju rugalicu: „ Gdje ste sada šminkeri, derbi navijači, gdje ste kad je najteže, gdje ćemo vas naći!”

Ludnica za ulaznice već je počela, a Drežnjak je poželio da se serija okonča u trećoj, ali je uvjeren ako se i ne dogodi kroz tu utakmicu, da će serija ipak završiti n Višnjiku. S njome i titula prvaka pripasti Zadru!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:03