StoryEditorOCM
Ostalodeseto izdanje

Jubilarni Zadarhalf triatlon: natjecatelje s četiri kontinenta čeka veliki adrenalinski izazov

Piše Sport SD
19. rujna 2023. - 08:42

Vrhunski sportski event, srednje dugi triatlon - Zadarhalf triatlon by Falkensteiner Punta Skala koji se već tradicionalno odvija u lijepom okruženju resorta s pet zvjezdica uz sjajnu organizaciju i izazovnu stazu nezaobilazan je u kalendaru brojnih svjetskih triatlonaca. Sve je spremno za deseto, jubilarno izdanje u Falkensteiner Resortu Punta Skala u subotu, 30. rujna. Utrka uključuje pravi adrenalinski izazov - plivanje na 1900 metara, vožnju bicikla 90 kilometara i trčanje 21.2 kilometara, sa startom i ciljem ispred Fortis cluba, multifunkcionalnog sportskog središta u resortu.

”Zadarhalf je jedna od rijetkih utrka koja se održava deset godina zaredom, tako da čak ni u doba Covid epidemije nije bila otkazana, već smo se prilagodili novonastaloj situaciji. Narasli smo od jedne male lokalne utrke na respektabilan event, po svim standardima kvalitete, kako organizacijskim, tako i sportskom kvalitetom najboljih triatlonaca koji nastupaju“, rekao je Zlatko Parać, direktor utrke.

U proteklih devet godina Andrej Vištica, nacionalni rekorder i prvak, pobijedio je čak tri puta na Zadarhalfu.

“Zadarhalf triatlon je utrka kojoj se uvijek rado vraćam, tako da ni ove godine neće biti izuzetak. Nastupao sam još od prvih izdanja utrke i zadovoljstvo mi je svjedočiti kontinuiranom napretku iz godine u godinu. Radujem se još jednoj prilici da nastupim u predivnom okruženju Falkensteiner Punta Skala resorta i dat ću sve od sebe da obranim prošlogodišnju titulu. Vidimo se na startnoj liniji“, izjavio je Andrej Vištica.

image
Luka Gerlanc/Arhiva/Cropix

S Višticom će odmjeriti snage i Dejan Patrčević - najuspješniji Hrvat na svjetskim prvenstvima, Pavel Wohl - češki natjecatelj koji je ove godine pobijedio na najvećim utrkama u Češkoj i Austriji i još jedno veliko ime, Michael Weiss - austrijski natjecatelj koji je nedavno pobijedio na velikoj utrci u Austriji.

“Oduševljen sam što ću po treći put stajati na liniji na Zadarhalf triatlonu.

S obzirom na blizinu moje domovine Austrije, ovo je savršen događaj za kasnu sezonu. Povest ću i ženu i djecu - cijela obitelj voli Falkensteiner Punta Skala Resort.

Vidimo se uskoro u prekrasnoj Hrvatskoj!”, rekao je Michael Weiss.

Uz glavnu utrku u srednje dugom triatlonu, održat će se i akvatlon (plivanje i trčanje) za djecu i mlade. Nastupit će više od 400 triatlonaca i akvatlonaca, a sportaši dolaze iz čak 21 zemlje.

Za one koji žele vrhunski trening prije same utrke organiziran je ZadarHalf Triathlon Training Camp by “Adriatic Coaching” od 23. do 29. rujna. Treninzi će pokriti sve tri triatlonske discipline u malim grupama, kako bi svaki sportaš dobio što individualniji pristup. Glavni trener kampa je proslavljeni hrvatski triatlonac Dejan Patrčević - Ironman Pro athleta i dva puta Finisher PRO kategorije Ironman World Championship na KONA-Hawaii.

Ovo će godine na navijačkom punktu sudjelovati i članovi Sportske udruge Mali Princ, udruga za osobe s down sindromom iz Zadra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:18