StoryEditorOCM
Ostalospektakl u najavi

Kakav dan u Splitu, sve se poklopilo! Perišić se vraća, Torcida slavi rođendan, sprema se derbi, a gost je Dinamo

Piše Ivan Renić
19. siječnja 2024. - 12:52

Torcida slavi 40. rođendan! A proslavit će baš danas kada na Gripama gostuje Futsal Dinamo. I to baš na dan kad je potvrđeno da se Ivan Perišić vraća... Sve vam je, dakle, jasno. Od 18 sati sprema se prava fešta malog baluna. Torcida kontra Dinama u punoj dvorani, rođendansko slavlje. Ljepši scenarij teško je bilo zamisliti. Velika utakmica, još veća fešta i ljuti rival. Navijački derbi!

Prije 40 godina počela je priča Torcide i malog baluna, 1983. je službeno krenulo. Štošta se izdogađalo u četiri desetljeća. Bogata je povijest Torcide. A sve je krenulo na Zimskom kupu 1983. kada su ekipu okupili Mario Grubić Kula, Leno Budimir i Ante Ivanišević Kopačka. U konkurenciji 309 ekipa izborili su četvrtfinale.

image
Nikola Vilić/Cropix

Legende u dresu

Na prvom Torcida kupu održanom 1995. igrali su finale. Kula je tada momčad vodio s klupe, a za njih je zaigrao legendarni tenisač Goran Ivanišević koji je u polufinalu zabio čak dvaput. Nije Ivanišević bio jedini slavni sportaš u njihovim redovima. Kroz godine za Torcidu su zaigrali i Milan Rapaić, Dean Računica i brojni drugi majstori...

Krenuli su iz Županijske lige, a 1998. su se plasirali u Drugu, dvije godine kasnije su postali i prvoligaši. Triput su bili u elitnom razredu hrvatskog futsala čiji su i danas član. Najveći uspjeh im je drugo mjesto osvojeno 2005., simbolično, te godine je Hajduk posljednji put bio prvak...

Vratimo se na aktualni trenutak. Torcida je na šestom mjestu s 13 bodova. Sedmom Vrgorcu bježi četiri, a isti je razmak i do petog mjesta koje drži Novo vrijeme. Situacija se u futsalskom prvenstvu brzo mijenja i ništa to još ne znači. Krenuo je „proljetni” dio, a s njim i borba za pozicije pred doigravanje.

image
Nikola Vilić/Cropix

Navijačke provokacije

Torcida je krenula porazom u Puli. Slavili su domaći s 5:1. Što se ogleda s Futsal Dinanom tiče, u drugom su kolu poraženi s minimalnih 0:1. Pamti se i prošlosezonski incident s gostovanja. Bad Blue Boysi provocirali su torcidaše na što je reagirao Kula visoko podignuvši Torcidin dres. Za to je kasnije bio i kažnjen.

Uzavrela će atmosfera biti danas na Gripama, ali kako najavljuju iz Torcide, sve u sportskom duhu. Nitko ne želi nerede. U prodaji će od 17 sati na Gripama biti posljednjih 200 ulaznica.

image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:21