StoryEditorOCM
Tenisskandalozan lik

Trenera pregazio džipom, tukao taksista, urinirao po ljudima, a onda opleo po Đokoviću: ‘On je kralj gluposti‘

Piše Sport SD
10. srpnja 2023. - 23:50

Marcelo Rios po mnogočemu je obilježio svijet tenisa. Osebujni Čileanac bio je prvi Latinoamerikanac na vrhu ATP poretka (1998.), osvojio je 18 titula u karijeri, ali nikada Grand Slam. Zanimljivo, sa 175 centimetara visine, Rios je najniži tenisač ikada koji je dosegao prvo mjesto liste tenisača. No, svijet ga pamti i po bizarnim scenama izvan teniskog terena.

Godine 2004. u 28. godini života, popularni ‘El Chino‘ završio je karijeru zbog ozljeda, a prošle godine vratio se bijelom sportu u namjeri da postane najstariji tenisač ikada. Odlučio je igrati samo Challengere, a njegova pojava i danas je zanimljiva publici. Najbolji Grand Slam rezultat zabilježio je 1996. godine, kada je stigao do finala Australian Opena, gdje ga je nadjačao Petr Korda, prenose Sportske novosti.

Bio je jedan od onih koji "ne spada" u teniski svijet. Riosovo ponašanje često je izazivao čuđenje među publikom naviknutom na gospodske manire tenisača. Rios je ipak bio nešto "tvrđi" tip. Poznato je kako je ‘El Chino‘ svoju bivšu suprugu tijekom vožnje izbacio iz auta, bivšeg trenera želio je pregaziti džipom, da bi mu na kraju "samo" prešao preko noge. Jednom zgodom u Rimu se potukao s taksistom, a u WC-u jednog bara urinira je po ljudima, u hotelskom bazenu plivao potpuno gol... Nakon brojnih ispada, u javnost je izašao s informacijom da boluje od Aspergerovog sindroma.

Čileanac je početkom prošle godine imao i nekoliko komentara na Novaka Đokovića, u vrijeme kada Srbin nije zaigrao na Australian Openu s obzirom na to da je odbio cijepljenje tijekom pandemije COVID-a 19.

- Mislim da je Đoković kralj gluposti. Prvo sam mislio da se jednostavno boji cijepljenja, ali sada mi se čini da je u pitanju čista arogancija - poručio je kontroverzni Rios.

Danas među najkontroverznije tenisače publici među prvima na pamet padne ime Nicka Kyrgiosa, a i Alexander Bublik nerijetko zna iznenaditi ponašanjem... No, njihovi ispadi ne mogu se usporediti s time što je radio Marcelo Rios.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 05:32