StoryEditorOCM
Vaterpolovaterpolski kukoč

Luka Bukić, sin Perice Bukića, nesuđeni je hrvatski junak, a prije četiri godine tražio je - talijansko državljanstvo

Piše Pero Smolčić
16. siječnja 2024. - 21:24

Junak večerašnjeg finala trebao je biti vaterpolist splitskog Jadrana Luka Bukić, no Hrvatska je ipak ostala bez zlata. No, njegova je partija bila sjajna. Pristojan, tih, samozatajan. Često je takav i u bazenu. Rekli bismo vaterpolski Toni Kukoč, često mu je, nekad i prečesto, draže razigrati suigrače, nego zabiti gol. No, večeras u ključnoj utakmici protiv Španjolske, u borbi za zlato, bio je ubojit. Pokazao je da može i tako.

Luka je sin Perice Bukića, proslavljenog hrvatskog vaterpolista i već dugi niz godina jednog od najmoćnijih ljudi hrvatskog vaterpola. 

Prije četiri godine, baš u siječnju, u javnost je iscurila vijest da je Bukić mlaži zatražio talijansko državljanstvo. Skočila je čitava hrvatska javnost, no tata Bukić brzo je objasnio o čemu se radi. Riječ je bila o administrativnom pokušaju Pro Recca, talijanske momčadi čiji je Luka bio član, da tako smanji broj stranaca.

- Nikad nije postojala opcija da Luka igra za Italiju - pojasnio je Perica Bukić.

- Njihov sustav funkcionira tako da prvenstvo i kup smiju igrati četiri stranca, od toga tri smiju biti u igri u isto vrijeme - govorio je tada Perica Bukić.

Stišala se tako ta priča, a Luka je potom postao prvak Hrvatske sa zagrebačkom Mladosti, da bi u prošloj sezoni to ponovio i sa splitskim Jadranom. 

image

Predsjednik HVS-a Mladen Drnasin i Perica Bukić

Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:14