StoryEditorOCM
Vaterpoloregionalna liga

U Beogradu kreće borba za novi trofej: Jug brani naslov, a oslabljeni Jadran starta s ‘jedinice‘

Piše Iva Majić
27. ožujka 2024. - 09:07

“Određen nikad kompliciraniji sustav natjecanja”. Tako smo pisali i i najavljivali ovosezonsku Premier Regionalnu ligu dok je još bila jesen, na početku vaterpolske sezone, a evo sada s proljećem je stigao i rasplet situacije. Točnije, završnica. Do sada smo osvajača ove lige uglavnom dobili nakon “final 4” turnira, no ovaj put će biti malo drugačije.

U drugom krugu i borbi za poredak od 1. do 5. mjesta našli su se splitski Jadran, Jug Adriatic osiguranje, Novi Beograd, Crvena zvezda i Jadran iz Herceg Novog.

Pobjednika ćemo saznati nakon dva turnira, od kojih će jedan biti u travnju u gradu pod Marjanom, a drugi se od danas do 29. ožujka igra u srpskoj prijestolnici. Velike borbe u bazenu u Velikom tjednu.

Bodovi neće ‘u vjetar’

Podsjetimo, tri prvoplasirana kluba iz skupine A i dva prvoplasirana iz skupine B međusobno će se sučeliti i to isključivo sa suparnikom iz druge skupine. Bodovi iz prvog kruga nisu bačeni u vjetar, već se prenose u nastavku, pa tako za sada najbolje stoje hrvatski predstavnici.

Splićani i Dubrovčani kreću s osam bodova iz četiri utakmice. Novi Beograd je oba puta dobio Crvenu zvezdu, te ima svih šest bodova iz dvije utakmice, a gradski rival je na zadnjem (petom) mjestu na tablici bez bodova, dok hercegnovski Jadran s dva boda drži četvrto mjesto.

Vjerujemo kako vas je ovaj uvod malo zapetljao, ali barem smo opravdali onu rečenicu s početka, jer uistinu je komplicirano. No, za normalno se jednostavno nije imalo vremena, jedino da kalendar ima više dana...

Obje hrvatske momčadi odigrat će po dva susreta na spomenutim turnirima, a bit će to i protiv istih predstavnika.

Led probija Jug, koji ujedno i brani naslov u Regionalnoj ligi, a od 18.30 igraju protiv Crvene zvezde. Bit će to jugašima odlična prilika za upoznat svog protivnika u četvrtfinalu Eurocupa, jer ih spomenuta srpska momčad očekuje u nastavku nadmetanja u Europi.

Splitski motiv

Nakon toga Jadran će u četvrtak od 20.15 odmjeriti snage s Novim Beogradom. Mjesto radnje i suparnik je dobro poznat, a Splićani imaju motiva za igranje protiv europskog viceprvaka, jer sigurno žele isprati onaj gorak okus nakon poraza u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Rezultat od 15:11 i ne odaje puno koliki je to potop bio, ali nakon toga je momčad trenera Jure Marelje osvojila trofej u Superkupu protiv Juga, kao i odigrala solidno (unatoč porazu) protiv Pro Recca u Poljudu. No, vjerujemo kako im neće biti lako, jer hrvatski prvak je nastavak sezone otvorio s oslabljenim sastavom. Marino Čagalj i Luka Bukić još neko vrijeme neće biti u pogodu, a u Beograd nije otputovao ni vratar Mate Anić, kao ni ljevak Đuro Radović.

U petak, zadnji dan prvog završnog turnira, Jadran će od 18.30 igrat protiv Zvezde, dok će u kasnijem terminu (20.15) Jug odmjerit snage s Novim Beogradom. Sve utakmice možete pratiti na drugom programu Arenesport. 

Raspored beogradskog turnira (Arenasport 2)

27.3. (srijeda)

Jug AO - Crvena zvezda (18.30)

Jadran HN - Novi Beograd (20.15)

28.3. (četvrtak)

Crvena zvezda - Jadran HN (18.30)

Jadran ST - Novi Beograd (20.15)

29.3. (petak)

Crvena zvezda - Jadran ST (18.30)

Novi Beograd - Jug AO (20.15)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:09