StoryEditorOCM
TribinaUDRUGA GESTA POZIVA NA AUDICIJU

Radionice vodi Sanja Grgina i besplatne su!

Piše Zadarski.hr
26. ožujka 2019. - 19:17
Gesta Audicija 22

Plesna udruga Gesta uz sva brojna plesna putovanja, natjecanja i gostovanja, priprema i novu dramsko-plesnu produkciju koju će premijerno izvesti 10.lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.

Iz Gestine radionice izašlo je preko 40 autorskih cjelovečernjih predstava za djecu i mlade, ali tko je pogledao barem jednu Gestinu produkciju reći će i za odrasle.

Gesta je od samog osnutka prije punih 18 godina nakon vrlo kratkog perioda dodala uz svoj plesni kolaž i dramski dio. Toliko puno uspješnica od kojih ćemo se prisjetiti nekih (Hotel-Otom-potom, Veliki snovi, Drvo života, Bajka.hr, Zajedno u Novu, Odgoojooj, Božićni šoping u SuperOvoj, Vremeplov i dr.) pokazatelji su da je spoj ovih dviju umjetnosti bio pun pogodak u Gestinom radu. Autor svih produkcija je umjetnička voditeljica Geste Nena Jurišić.

Tako smo mogli vidjeti Gestine produkcije u različitim izričajima i plesnim i dramskim. Pokrili smo skoro sve žanrove i obuhvaćamo različite edukativne teme. Tako smo imali prilike vidjeti musical, bajku,dječju komediju, basnu i time svaki put prije predstave publiku ostavljamo u iščekivanju, a nakon predstave u oduševljenju koju donesu djeca kao nosioci projekta.

Ovoga puta tražimo djevojčice u dobi od 9 do 14 godina koje će pristupiti audiciji na kojoj će se predstaviti sa tekstom koji će unaprijed preuzeti u Gesti u dogovoru sa voditeljima. Dramsku radionicu vodi Sanja Grgina, dugogodišnja suradnica Geste i glumica u Kazalištu lutaka Zadar.

Radionica je besplatna i pruža djeci mogućnost da se otvore, nauče tehnike i metode glume. Rad se bazira na dramskim ulomcima, radu na glasu, pokretu i izražavanju kroz ulogu kao i jačanje verbalnih i motoričkih sposobnosti.

Prijave se mogu slati sms-om ili kontaktom na 091/510-2856 do 05.travnja. Potrebno je napisati ime i prezime kandidata, datum i godinu rođenja i kontakt broj).

Audicija će se održati 10.travnja u 19 sati u dvorani Geste na Relji (Ulica Kralja S.Držislava 10).

26. travanj 2024 11:25