StoryEditorOCM
Crna kronikapokušaji i pogreške

Konačno uhićen provalnik koji je pri obijanju stanova stvarao veliku buku, nekoliko godina bio je neuhvatljiv

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/ JL
8. veljače 2024. - 10:48

Ponekad je u provalama bio prebučan, pa je bježao praznih ruku. Ali svejedno ga to nije omelo da nastavi kriomice šetati kroz tuđu imovinu i krasti vrijedne predmete.

Iako je aktivan već nekoliko godina s druge strane zakona, zagrebački policajci su 30-godišnjem provalniku tek neki dan stali na kraj. Kroz kriminalističko istraživanje su ga uspjeli povezati s četiri teške krađe provaljivanjem od kojih su dvije, na njegovu žalost, ostale na pokušaju, piše Jutarnji list.

Posljednji u nizu neželjenih posjeta koji je, sumnja se, odradio, bio je 24 siječnja ove godine u prijepodnevnim satima u jednu zgradu u centru Zagreba, točnije u Ulici kralja Zvonimira. Korištenjem prikladnog alata provalio je u tri stana u vlasništvu 73-godišnjakinje, 48-godišnjakinje i 82-godišnjaka. Iz stanova dviju žena odnio je sa sobom novac, nakit i satove, dok iz stana vremešnog umirovljenika nije otuđio ništa.

sakupio popriličan plijen

Policija ga je povezala i s provalom od 19. siječnja u prijepodnevnim satima u stambenoj zgradi u Ulici I. Ferenščica gdje se okomio na stan 62-godišnjakinje. Iako se puno trudio da u njega uđe, sve što je pokušavao proizvodilo je sve veću i veću buku tako da su susjedi čuli na hodniku šušur pa je 30-godišnjak odustao i utekao praznih ruku.

Nije uspio ući u stan ni 33-godišnje žene u Ivanićgradskoj ulici krajem prosinca prošle godine pa su na vratima, kao upozorenje vlasnici, ostali samo znakovi pokušaja provale.

Posrnulog 30-godišnjaka policajci dovode u vezu i s krađom fotoaparata u novozagrebačkom Remetinečkom gaju iz rujna 2018. godine. Tada je provalio u stan 67-godišnjaka i jedino se odlučio ukrasti fotoaparat.

- Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 10.500 eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podneseno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu - kažu iz policije.

image

Zagrebačka policija uspjela je uhititi serijskoga provalnika

Mup Rh/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 14:15