StoryEditorOCM
Crna kronikaplatio kaznu

Liječnik u sitnim satima vozio u pripitom stanju: ‘Ne bih ja, ali morao sam hitno pomoći osobi kojoj je pozlilo...‘

Piše vijesti sd
26. travnja 2024. - 08:14

Pripiti liječnik (34) zatečen je za volanom u sitne jutarnje sate u Zagrebu. Prema pravomoćnoj presudi, on je u rujnu u 2.20 sati upravljao osobnim automobilom “krećući se Jadranskim mostom u smjeru juga, pod utjecajem alkohola u koncentraciji 0,60 g/kg, uz toleranciju”.

Za takav prekršaj minimalna je zakonska kazna 390 eura, ali liječnik je kažnjen mnogo blaže nakon što je iznio obranu. Sutkinja je odbila i prijedlog policije da mu se zabrani vožnja na mjesec dana, piše danica.hr.

Liječnik koji je zaposlen u KB Dubravi kaže kako je te noći vozio jer je “članu njegove obitelji pozlilo što mu je dojavljeno te je on odmah sjeo za volan, a zbog stanja šoka nije promislio o mogućoj posljedici upravljanja pod utjecajem alkohola”.

“Ta količina nije utjecala na moju vozačku sposobnost, a do toga ne bi ni došlo da nisam morao hitno postupati kako bih pomagao članu obitelji kojem je pozlio. Nikada nisam prekršajno kažnjavan, uzoran sam građanin i liječnik”, branio se on.

Sutkinja je prihvatila njegovu obranu i priznanje te ga kaznila sa 150 eura. Ako plati odmah, kazna je samo 100 eura. Presuda je odmah postala pravomoćna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:14