StoryEditorOCM
Crna kronikaDeset dana pržuna

Marendićev sin i drugi osumnjičeni za napad pred Velvetom pušteni iz zatvora. Razgovarali smo s braniteljem maloljetnika

Piše Mario Matana
23. travnja 2024. - 15:34

Gotovo dva tjedna nakon incidenta ispred noćnog kluba Velvet, kada je pretučen i ozbiljno ozlijeđen mladić, petorica osumnjičenih za napad su pušteni iz istražnog zatvora! Četvorica maloljetnika te jedan punoljetnik, među kojima i sin tadašnjeg načelnika splitske PU Slobodana Marendića, koji je zbog svega dao ostavku na mjesto prvog čovjeka PU SD.

image

Noćni klub "Velvet" u kojem je došlo do sukoba

Jakov Prkić/Cropix

Do sukoba je došlo oko tri i pol ujutro ispred kluba (sve se, kako to već biva, zakompliciralo u samom klubu, navodno jer je netko iz ekipe 23-godišnjaka bio agresivan prema djevojci u društvu skupine mladića, inače kćerki načelnika Marendića i sestri osumnjičenog mladića), a video-snimka s nadzornih kamera je bila ključan dokazni materijal... Na snimci se vidi kako grupa mladića napada momka, a posljednji udarac nogom u glavu je gotovo bio koban – 23-godišnjak je pao i glavom udario u betonski zidić te ostao nepokretan, dok je skupina hitro napustila mjesto napada.

‘Slobodna‘ u posjedu brutalne snimke: ovo je posljednjih 19 sekundi obračuna u koji je umiješan i sin bivšeg šefa PU SD

Napadnuti mladić je i nakon operativnog zahvata bio u životnoj opasnosti, no srećom se njegovo zdravstveno stanje poboljšalo!

- Iznimno nam je drago, to je bilo posebno važno i prvenstveni cilj svih nas, da se mladić oporavlja i da je njegovo zdravstveno stanje puno bolje! - potvrdio nam je odvjetnik Damir Primorac dobre vijesti.

Branitelj maloljetnika, sina sada već bivšeg načelnika Marendića, potvrdio nam je i da su mladići pušteni iz istražnog zatvora.

- Također nam je kao braniteljima osumnjičenih drago da je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu prihvatilo našu argumentaciju i ukinulo odluku suca za mladež jer smo bili stava da se istražni zatvor kao najstroža mjera može zamijeniti nekim drugim mjerama, pogotovo jer je riječ o mladim osobama koje nikad nisu bile kazneno tretirane...

Tako su određene četiri mjere opreza: jednom tjedno se osumnjičenici moraju javljati načelniku ili zamjeniku postaje u mjestu prebivališta; zabranjeno im je približavanje žrtvi na manje od sto metara; određena im je i zabrana uspostavljanja kontakta sa žrtvom na bilo koji način te konačno četvrta mjera, zabrana posjećivanja ugostiteljskih objekata i noćnih klubova od 21 sat do 6 sati ujutro - kazao nam je odvjetnik Primorac.

image

Odvjetnik Damir Primorac

Ante Čizmić/Cropix

Novi video iz kluba Velvet u Splitu: krupni muškarac svom snagom udara djevojku i baca je na pod. Ima li kraja nasilju?

Mladiću su u bolnici utvrđene teške tjelesne ozljede i to teška trauma mozga, prijelom baze lubanje i puknuće kosti lubanje s unutarnjim krvarenjem te je bio hospitaliziran na Jedinici intenzivnog liječenja. Petorica je osumnjičena za kazneno djelo nanošenja posebno teške tjelesne ozljede za što je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

image

Noćni klub "Velvet" u kojem je došlo do sukoba

Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 15:43