StoryEditorOCM
Crna kronikagodine nisu važne

Prodavač kokica, jedan od simbola grada, drsko pokraden na svome štandu: ‘Šokiralo me kada sam vidio tko je lopov‘

Piše vijesti sd
7. veljače 2024. - 10:58

Ponekad i manje krađe mogu iznenaditi više nego velike. Potvrđuje to slučaj od nedjelje popodne iz Daruvara, mirnoga grada, inače slabo prisutnoga u crnoj kronici.

U najužem centru grada pokraden je čovjek kojega pozanaje cijeli Daruvar, Vjekoslav Dujmović Dundo, koji već 25 godina na štandu ispred kina prodaje kokice, kestene, grickalice i balone ispunjene helijem.

- Došao sam iza 15 sati do štanda. Kao i uvijek, o njega sam objesio torbicu i otišao nekoliko metara dalje do kombija po balone. Nije prošla ni minuta, torbice nije bilo! Nije mi bilo jasno što se događa. Mislio sam da sam je možda zagubio, možda mi je ispala u kafiću, u WC-u, možda je nisam ni ponio, pa nije valjda da gubim razum?! - prisjeća se Dujmović misli koje su mu se rojile po glavi, piše Tomislav Kukec za Moj portal.

Shvatio je da mu je torbica ukradena. Iako u njoj nije bilo novca, već je u glavi zbrajao štetu. Treba napraviti novu osobnu i vozačku dozvolu, unutra su i bankovne kartice... Nije mu bilo jasno tko bi to mogao učiniti? Pozvao je policiju koja je uzela sve podatke i krenula u potragu za lopovom. Rekli su mu da ujutro u 8 sati dođe u postaju radi davanja detaljnijeg iskaza.

radosna vijest i šok u policiji

- Već oko sedam sati u ponedjeljak nazvala me gospođa koja prodaje na tržnici. Rekla je da je netko ostavio torbicu sa svim mojim dokumentima, karticama i ključevima na štandu i da dođem po to. Odahnuo sam. Nakon toga sam otišao u policiju, a oni su već imali lopova, objašnjava Dundo.

Prodavač se šokirao kada je u postaji vidio bračni par umirovljenika koji su u Daruvar došli na odmor. Kako je doznao, pili su kavu u jednom od kafića na Trgu, vidjeli kako ostavlja torbicu i zgrabili je. Riječ je o bračnom paru iz Zagreba, a torbicu je odnijela 75-godišnjakinja. Nisu ni pomislili da se u današnje doba sve snima, jer policija je uz pomoć snimki s nadzornih kamera vrlo lako došla do njih.

- Ušao sam u policiju, on stariji čovjek, šećeraš, ona starija gospođa. Stvarno mi nije bilo jasno, ali mi je bilo drago da su mi stvari vraćene. Provjerio sam i s bankom, nema nikakve štete. Imao sam sreće - pojašnjava.

Umirovljenički bračni par, osim sramote, suočit će se i s pravnim posljedicama. Policija je, naime, utvrdila da je za krađu odgovorna starija gospođa. Protiv nje će, kazali su nam, podnijeti kaznenu prijavu, piše Moj portal.

image

Daruvarska policija promptno je riješila slučaj (ilustracija)

Mup Rh/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:22