StoryEditorOCM
Crna kronikaskupi blagoslov

Škropio stan svetom vodicom pa ga majka zalila vodom, a sestra pozvala policiju; sud ga je proglasio krivim

Piše vijesti sd
25. travnja 2024. - 09:45

Život pokazuje da i blagoslov stana, pa i onaj uoči Uskrsa, može biti izvor nesporazuma ako se izvodi u neodgovarajućoj situaciji, bez pristanka i ovlaštenja.

Pedesetogodišnji Darko, zaposlenik državne uprave, potkraj ožujka ove godine oko 8.30 sati u stanu u Zagrebu, škropio je stan svetom vodicom, zbog čega se posvađao s majkom i završio na sudu.

Prema pravomoćnoj presudi, Darko je "počinio nasilje u obitelji na štetu majke Mande (88). Nakon što mu je kazala da prestane špricati po stanu svetu vodu jer da nije on svećenik da blagoslovi stan, nije to prestao činiti.

Majka ga je zbog toga polila čašom vode, nakon čega ju je odgurnuo kako ga ne bi ponovno polila vodom, zbog čega je izgubila ravnotežu i pala na pod, što je kod majke izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.

Majka je pozvala svoju kćer koja je odmah pozvala policiju na intervenciju. Dakle, sin je počinio nasilje u obitelji na štetu majke primjenom fizičke sile uslijed koje nije nastupila tjelesna ozljeda", istaknula je sutkinja u presudi, prenosi Danica.

Darko ne mora platiti kaznu već mu je izrečena "zaštitna mjera zabrane uznemiravanja žrtve nasilja u obitelji, majke Mande, s adresom stanovanja u Zagrebu, u trajanju od jednog mjeseca".

Kako su se svi odrekli žalbe, presuda je postala pravomoćna. Zaštitnu mjeru provjerat će zagrebačka policija u idućih mjesec dana.

image

Na sestrin poziv stigla je policija (ilustracija)

/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:46