StoryEditorOCM
Crna kronikaKAO NA TRACI

USKOK podiže optužnice protiv još 14 osoba zbog lažnih covid potvrda - evo s koliko su podmićivali medicinsku sestru...

Piše vijesti sd
27. studenog 2023. - 13:26

Kao što su se u razdoblju od rujna do studenoga 2021. godine kao na traci "štancale" lažne covid potvrde, tako sad USKOK podiže optužnice protiv onih koje optužuje da su u tome sudjelovali - javlja Jutarnji list.

Pa je tako u ponedjeljak podignuta već četvrta optužnica pred zagrebačkim Županijskim sudom, i to protiv 14 hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenog djela davanja mita.

Optužnicom se okrivljenici terete da su, u razdoblju od rujna do studenoga 2021. godine u Zagrebu, iako su znali da nisu cijepljeni protiv covida-19 i da stoga nemaju pravo na EU digitalnu covid potvrdu, od medicinske sestre zaposlene u Domu zdravlja Zagreb-Zapad preko posrednika zatražili da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su cijepljeni.

Nakon toga su posrednici medicinskoj sestri predali osobne podatke okrivljenika i najmanje 100 eura koje su prethodno pribavili od njih, a medicinska sestra zatim je u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neosnovano upisala da su okrivljenici cijepljeni. Na temelju tih upisa okrivljenici su potom neosnovano ishodili EU digitalne covid potvrde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:26