StoryEditorOCM
Hrvatskaplatne transakcije

Banke su poslale važnu obavijest za sve koji misle plaćati račune na Veliki petak, 29. ožujka; pripremite se na vrijeme

Piše Vijesti SD
26. ožujka 2024. - 09:26

Banke su poslale važnu obavijest za sve koji misle plaćati račune na Veliki petak, 29. ožujka.

A ta važna obavijest je da je petak, 29. ožujka, neradni dan za sustav provođenja međubankovnih platnih transakcija u eurima.

“Međubankovni nacionalni nalozi u eurima i prekogranični nalozi u eurima zadani 29. ožujka će biti zaprimljeni na izvršenje s valutom sljedećeg radnog dana, a to je utorak, 2. travnja. Hitne naloge u eurima treba provesti najkasnije u četvrtak do 16 sati”, upozoravaju u Zagrebačkoj banci.

No, to neće imati nikakvog utjecaja na izvršenje plaćanja između računa koji se vode u istoj banci, kao što neće imati ni utjecaja na plaćanja platnim karticama i podizanje gotovine na bankomatima, doznajemo u Hrvatskoj narodnoj banci.

“Dakle, građani će na Veliki petak moći bez problema podizati gotovinu na bankomatima i plaćati platnim karticama”, ističu u HNB-u.

Instant nacionalni nalozi bit će provedeni na Veliki petak, 29. ožujka, uz uvjet da je banka primatelja članica EuroNKSInst sustava te da je zadan putem direktnih kanala kao pojedinačni nalog iznosa do 100.000 eura, prenosi Danica.hr.

U HNB-u tumače kako su banke sudionice sustava EuroNKSInst Addiko, BKS bank AG, HPB, Istarska banka Umag, Partner banka, PBZ i Zagrebačka banka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:59