StoryEditorOCM
Hrvatskavelika škrtica

Evo koja je najnepoštenija pumpa u Hrvatskoj, pogledajte gdje su sakrili jeftini diesel!

Piše Dora Koretić/JL
24. travnja 2024. - 08:16

Znate li po kojoj cijeni uopće točite benzin?

I pazite li, kad dođete ne benzinsku postaju, da u rezervoar doista točite gorivo po ograničenoj cijeni umjesto onog znatno skupljeg, najčešće s oznakom premium?

Velika škrtica u kratkom videu u nastavku otkriva najnepošteniju benzinsku pumpu u Hrvatskoj – na njoj jeftinog diesela po reguliranoj cijeni uopće nema među središnjim pozicijama na kojima se prodaju isključivo skuplje vrste goriva dok je diesel po reguliranoj cijeni sakriven na izdvojenoj poziciji, daleko od očiju vozača i potrošača, a koji obično puno prekasno shvate da su gorivo platili znatno više nego to su namjeravali, piše Jutarnji list.

Ova pumpa na centralnih šest pozicija, naime, nudi tri vrste diesela – V Power diesel po cijeni od čak 1.91 te FuelSave Diesel za 1.74 eura za litru.

No, gdje se nalazi običan diesel po cijeni od 1.46 eura za litru, što je iznos koji je ograničila država?

Da ga pronađete trebat će vam navigacija – to je gorivo izdvojeno nekoliko desetaka metara dalje, na izdvojenu i sakrivenu sedmu poziciju do koje ne vodi nikakva oznaka i na kojoj je vječito parkiran neki kamion – logično, neće plaćati za skuplje gorivo – pa obični smrtnici kad dođu na ovu postaju uopće ne vide gdje se nalazi diesel po reguliranoj cijeni nego su primorani točiti ono skuplje.

U našem videu otkrijte o kojoj je pumpi riječ i saznajte kako ćete, ukoliko se tamo ikad zateknete, pronaći diesel po reguliranoj cijeni kojeg su pumpe po propisima obavezne držati u ponudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:17