StoryEditorOCM
HrvatskaPUNJENJE BUDŽETA

Grlić Radman rekorder, uložio 100 tisuća eura, a supruga 70! I bračni par Filipović ozbiljno investirao...

Piše vijesti sd
20. veljače 2024. - 21:51

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa počelo je na svojim stranicama objavljivati nadopunjene imovinske kartice dužnosnika, među njima i nekoliko ministara. Rok za predaju upravo ističe, pa će neke kartice biti objavljene naknadno, pišu 24 sata.

Iz objavljenih kartica je napokon poznato i koliko je tko uložio u državne, ‘narodne‘ obveznice izdane lani u ovo doba. Premijer Andrej Plenković je pozvao sve da u njih ulože, ali očito ga nisu svi poslušali ili nisu imali dovoljno novca.

Gordan Grlić Radman sa suprugom je rekorder. On je u državne obveznice uložio 100.000 eura, a supruga 70.000 eura. Kako je prinos (kamata) 3,65 posto, on će uskoro dobiti 3.650 eura kamate, te još toliko sljedeće godine. Sljedeće godine mu država vraća i njegovih 100.000 posuđenih eura.

Bivši ministar gospodarstva Davor Filipović je također imućan i imao je štednju dobivenu od prodaje imovine, nasljedstva i rada, pa je također uložio 100.000 eura u obveznice, dok je supruga uložila 6.000 eura.

I on će, kao i ministar vanjskih poslova, u dvije godine, na uloženo zaraditi 7.300 eura. Ne čini se puno, ali u da je taj novac držao u banci, kamata bi mu bila od 0,1 do 1 posto.

Simbolične uloge u obveznice su imale ministrica turizma Nikolina Brnjac i potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga. Brnjac je uložila tisuću eura, pa će u dvije godine zaraditi 73 eura, dok je Šimpraga uložila tek 500 eura, što joj znači dvogodišnju zaradu 36,5 eura.

I ministar branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved je uložio simboličnih tisuću eura. Od onih čije kartice su objavljeni, obveznice nisu kupili Vili Beroš, Marin Piletić, Marija Vučković, Ivan Anušić i Nina Obuljen Koržinek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:08