StoryEditorOCM
Hrvatska‘sad bi drugačije‘

Par iz Austrije kupio kuću u Hrvatskoj, a onda je krenula noćna mora: Prvo im zapalili auto pa otrovali ljubimca...

Piše Vijesti SD
18. veljače 2024. - 22:13

Par iz austrijske pokrajine Štajerska, Anita (61) i Gottfried F. (71) htjeli su svoju mirovnu provesti u Hrvatskoj, odnosno na Jadranu, piše Dnevnik.hr.

Uštedjeli su za svoju kuću iz snova, a onda su u ljeto 2019. godine otkrili jednu kuću s velikom terasom koja im je odgovarala. Kupili su kuću koja se nalazi na Ugljanu u općini Kali.

Svoj dragulj su prvi puta nakon kupnje vidjeli na ljeto 2020. godine zbog pandemija koronavirusa, a tada je uslijedio i šok.

- Nismo mogli ići u Hrvatsku zbog korone. Kada smo bili tamo, odjednom je bila crna zgrada doslovno pred našim vratima, ispričao je Gottfried za Kleine Zeitung, prenosi Heute.

Njihova susjeda, inače građevinska djelatnica, bespravne objekte iznajmljuje turistima koji koriste posjed bračnog para kako bi došli do plaže.

Općina je svjesna situacije, ali nemoćna, potvrdio je i načelnik Bruno Mišlov. Bračni par je probao situaciju riješiti mirnim razgovorom što nije upalilo. Među susjedima je došlo i do fizičkog prepucavanja, a u proljeće 2022. godine netko je Austrijancu zapalio automobil, a u zimi 2023. godine otrovana im je mačka.

Par sada pokreće pravne postupke protiv svojih susjeda iz noćne more. Doznaje se da su njihovi susjedi pokušali ozakoniti bespravno izgrađene objekte tako da su ih prijavili nadležnom uredu u Zadru za prenamjenu u građevinsko zemljište. Nakon intervencije općine, zahtjev je povučen.

Obeshrabljeni bračni rekao je da bi, gledajući unatrag, puno toga napravili drugačije, iako s njihove strane nema propusta. "Ne znamo što će biti dalje", zaključili su, prenosi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:59