StoryEditorOCM
HrvatskaDEMANTI

‘Plavac mali 2019 Vina Miličić ispravan je i kvalitetan, a niža prodajna cijena je posljedica pandemije‘

Piše Vijesti SD
8. travnja 2024. - 21:18

Tvrtka Vina Miličić, zastupana po odvjetniku Vicku Dabeliću, uputila je redakciji "Slobodne Dalmacije" demanti teksta objavljenog 26.02.2024.g. na web portalu slobodnadalmacija.hr pod naslovom „Što zapravo pijemo ?Vinari dali na analizu vina kupljena u trgovačkim lancima i došli do alarmantnih rezultata".

Njihov demanti prenosimo u cijelosti:

"Plavac mali 2019 Vina Miličić ispravan je i kvalitetan. Prema mišljenju o kakvoći proizvoda koje je, na zahtjev Državnoga inspektorata podnesenog u siječnju, 6. ožujka 2024. dala Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, a po obavljenom ispitivanju predmetnog uzorka prema službenim rezultatima rumunjskog laboratorija "Nacional Researh And Development Institute For CryogenicAndlsotopic Technologies" (referentnog u EU-u), zaključeno je kako je provedenim analizama stabilnih izotopa u predmetnom uzorku utvrđena sukladnost s vrijednostima koje se prirodno nalaze u vinu. Naglašavamo kako ispitani uzorci pripadaju istoj seriji punjenja.

Plavac mali 2019 se proizvodi i puni u skladu sa zakonima i propisima RH i uredbama Europske unije, a niža prodajna cijena je bila posljedica značajnog pada prodaje i stvaranja velikih zaliha uslijed pandemije korona virusa. Vina Miličić njeguju višedesetljetnu tradiciju vinogradarstva i kvalitetne proizvodnje na Pelješcu.

Vina Miličić d.o.o.

po Odvjetniku Vicku Dabeliću"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:24