Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hrvatskabrza reakcija

Sretno okončana drama pred rodilištem u Petrovoj: nakon što su u rađaoni popucali zidovi, dvije trudnice rodile u automobilima, i bebe i mame su dobro

Piše PSD
22. ožujka 2020. - 14:36
Zagreb, 220320. Petrova bolnica. Evakuacija trudnica iz bolnice zbog potresa.Goran Mehkek/Cropix

Baš kad je Zagreb zatresao razorni potres, četiri trudnice u Klinici za ženske bolesti Petrova stigle su s trudovima i čekale porođaj. Začas je, javlja Jutarnji list, nastala strka jer je stara zgrada u kojoj se nalazi rađaonica doslovce pucala pod jačinom potresa.

Dežurni liječnici, babice i medicinske sestre brzo su se snašli i sve četiri trudnice odveli do automobila gdje su pričekale dok se nije napravila improvizirana rađaonica na Odjelu za onkološku ginekologiju, koji je odolio potresu.

Ubrzo su krenuli porođaji i svijet su ugledale dvije djevojčice. Kako Jutarnji list doznaje od dr. Gordana Zlopaše, i majke i djeca su dobro. Dvije druge trudnice, koje su također nakratko završile u automobilima, upravo čekaju porođaj i liječnici kažu kako ne bi trebalo biti problema.

Dvije trudnice koje su također trebale danas roditi u Petrovoj, a imaju rizičnu trudnoću, prebačene su u druge bolnice. Jedna u KBC Sestre milosrdnice, a druga u KB Merkur, jer nakon što je izmješten Odjel za intenzivnu skrb iz Petrove u KB Dubrava, Petrova je ostala bez uređaja potrebnih pri rađanju djece iz rizičnih trudnoća. Jedna je trudnica tek u 33. tjednu i nosi blizance, a druga u 32. i također mora hitno roditi.

U seljenju odjela intenzivne skrbi Petrove u Dubravu uz Hrvatsku vojsku bilo je i stotinjak Bad Blue Boysa, rekao nam je ginekolog dr. Mislav Herman.

#POTRES ZAGREB

Izdvojeno