StoryEditorOCM
Hrvatska‘nisam vikala‘

Susjeda djeci uzela loptu na ulici:‘ Imaš glavu kao bundevu, debili jedni‘. Morala intervenirati i policija

Piše VIJESTI SD
21. ožujka 2024. - 20:47

Policija je stigla na intervenciju jer je susjeda djeci uzela loptu koja je pala u njezino dvorište. Susjeda je zbog toga osuđena.

Prema presudi, sve se dogodilo u ožujku oko 18 sati u Zdenačkoj ulici u Zagrebu. Maja (45) je “iz dvorišta narušavala javni red i mir na način da je  vikala na djecu staru 11 i 12 godina koje su se na ulici ispred njezine kuće igrale odbojkaškom loptom”.

“Lopta je uslijed dječje igre odletjela u dvorište kuće gdje stanuje okrivljenica, uslijed čega je ista vičući na sav glas vrijeđala djecu riječima: Imaš glavu kao bundevu, vi ste neodgojena djeca, debili jedni!

‘Nije mogla trpjeti‘

Potom je njihovu odbojkašku loptu zadržala kod sebe i istu vratila tek u prisustvu djelatnika policije, dakle, takvim svojim ponašanjem na javnom mjestu, ulici, remetila je javni red i mir građana”, zaključila je sutkinja, prenosi Danica.hr.

Maja se branila kako više nije mogla trpjeti da djeca bacaju loptu koja pada na njezino parkirano vozilo i susjedova vozila.

“Lopta je zasigurno jedno 30 puta udarila u parkirana vozila, i to ne samo moje, već i od susjeda, nakon čega sam izašla u dvorište te malo jačim glasom, ali nisam vikala, rekla djeci neka se idu igrati na igralište, da je toga dosta.

Uzela sam im odbojkašku loptu i zadržala je te otišla od kuće. Nakon nekog vremena, vraćala sam se kući te sam vidjela djelatnika policije i rekla da obavezno uzme i moju izjavu. Policajac je tražio da vratim loptu, pa sam tu loptu dala njemu”, ispričala je Maja.

‘Imaju pravo igrati se‘

No, djeca su svjedočila da je vikala na njih i vrijeđala ih, što je sutkinja na koncu prihvatila kao vjerodostojno. Sutkinja je naglasila i da se djeca imaju pravo igrati na ulici, a dvorište treba ograditi da lopta ne pada po automobilima ili da se na vozila stavi cerada.

“Nesporno je da su se djeca igrala na ulici, što nije zabranjeno jer je ulica javno mjesto i nije njihova obveza da se igraju isključivo na igralištu. A ako su i neodgojena, nije stvar okrivljenice da im to viče, nego problem treba riješiti s roditeljima”, zaključila je sutkinja.

Maja je, dakle, proglašena krivom i osuđena na novčanu kaznu od 80 eura. Mora platiti i 40 eura prekršajnih troškova. Presuda je nepravomoćna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 16:55