StoryEditorOCM
Regijaranjena učiteljica

Ona je u ‘Ribnikaru‘ vodila tragičan sat: u rijetkom istupu nije suspregnula emocije zbog ubijenih učenika, grlila djecu

Piše Vijesti SD
18. ožujka 2024. - 09:42

Učiteljica povijesti, koja je vodila sat kobnog 3. svibnja kada je dječak Kosta počeo pucati na učenike, pojavila se sinoć u Sava Centru na događaju posvećenom sjećanju na jednu od stradalih djevojčica. Tijekom cijele večeri, učiteljica je pokušavala ostati jaka, no nije joj uspjelo, javlja Kurir

Cijelo vrijeme grlila je djecu, a emocije nitko nije mogao kontrolirati, ni ona ni njezini učenici.

Podsjetimo, 3. svibnja, tri od 57 metaka koje je ispalio maloljetnik pogodile su učiteljicu. Ležala je nekoliko mjeseci u Klinici za rehabilitaciju u Sokobanjskoj, a zaključeno je da bi živci lijeve noge možda ipak mogli regenerirati.

Vlada Republike Srbije donijela je Odluku o posebnom javnom priznanju kojom se učiteljici povijesti Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" iz Beograda dodjeljuje ovo posebno javno priznanje kao izraz podrške i poštovanja za iskazanu osobnu hrabrost tijekom ranjavanja tijekom nastave u masovnoj pucnjavi 3. svibnja 2023. godine.

Inicijativu za dodjelu ovakvog priznanja pokrenule su učiteljice Nataša Vasić i Marija Crnojević sa svojim kolegama, kao i bivši učenici OŠ "Vladislav Ribnikar", za što je prikupljeno više od 13.000 potpisa građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:09