StoryEditorOCM
Regijapljačka u kaknju

Policija objavila fotografiju bjegunca koji je župniku uz prijetnju nožem otuđio novac i dukate

Piše vijesti sd
29. rujna 2023. - 13:41

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona aktivno tragaju za Lukom Čokarom iz Sarajeva koji je 2. rujna u 21 sat uz prijetnju nožem opljačkao župnika crkve Svetog Petra i Pavla u Kaknju.

Kako je priopćeno iz MUP-a Kantona, on je od župnika, uz prijetnju nožem, otuđio određeni iznos novca i zlatni nakit-dukate.

Odmah nakon izvršenog uviđaja pokrenute su opsežne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela te su pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko dobojskog kantona u suradnji sa službenicima Policijske stanice Kakanj poduzeli niz operativnih mjera i radnji u cilju identifikacije počinitelja.

Jučer su, u suradnji sa službenicima Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK, postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Zenici, obavili pretres stambenih objekata i vozila koje koristi Luka Čokara, rođen 2001. godine, iz Kaknja, nastanjen na području grada Sarajeva te su ondje pronašli dio predmeta koji najvjerovatnije potiču iz izvršenja kaznenog djela u Kaknju.

Izvršenim pretresom pronađen je određeni iznos novca, kao i nakit i dukati te kutija sa napisom "Vlasništvo Župe Kakanj".

"Obzirom da prilikom pretresa stambenog objekta nije zatečen osumnjičeni Čokara Luka, za njim je raspisana operativna potraga u cilju njegovog lociranja te lišenja slobode. Budući da se osumnjičeno lice još uvijek nalazi u bijegu, Uprava policije MUP-a ZDK poziva sve građane koji imaju saznanja o kretanju ovog lica da kontaktiraju policijske službenike. Također, uz saglasnost postupajućeg tužioca, a u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, objavljujemo fotografiju osumnjičene osobe", priopćeno je iz MUP-a ZDK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:50