StoryEditorOCM
Svijetotrovniji od Putina

Medvedev odbrusio Japancima: ‘Briga nas za vaše osjećaje. Ako ste tužni, izvršite samoubojstvo‘; Spomenuo i Hirošimu

Piše vijesti sd
31. siječnja 2024. - 13:23

Kurilski otoci višedesetljetni su predmet spora između Japana i Rusije, koja ih kontrolira od završetka Drugog svjetskog rata, zbog čega dvije države nisu potpisale mirovni sporazum.

Bivši ruski predsjednik i zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev komentirao je te odnose.

Medvedev se osvrnuo na izjave japanskog premijera Fumija Kishide te je rekao kako se može razgovarati o sporazumu pod uvjetom da se razgovara o Kurilskim otocima i sankcijama.

image

Izjave Fumija Kishide ‘nadahnule‘ su Medvedeva, treba vidjeti kako će na njih reagirati japanski premijer

Kazuhiro Nogi/Afp

"Nitko nije protiv sporazuma, ali pod određenim uvjetima. Teritorijalno pitanje jednom je zauvijek zatvoreno u skladu s Ustavom Rusije. Kurilski otoci će se aktivno razvijati, a paralelno će rasti i njihova strateška uloga, uključujući i stacioniranje novog oružja", poručio je Medvedev dodavši kako Moskva smatra da ne postoje teritorijalni sporovi s Japanom, piše Klix.ba.

image

Kurislki odnosi predmet su spora između Japana i Rusije, koja ih drži

Afp

"Zaboli nas za osjećaje Japanaca u vezi sa sjevernim teritorijima. To nisu ‘sporni teritoriji‘ već Rusija. Oni kao samuraji koji se osjećaju posebno tužni, mogu okončati svoj život na tradicionalan japanski način tako što će počiniti seppuku. Ako se usude, naravno", kazao je cinično Medvedev.

"Sigurno, to bi bio mnogo bolji osjećaj nego ljubljenje Amerikanaca dok u potpunosti zaboravljate Hirošimu i Nagasaki", zaključio je bivši ruski predsjednik koji se istaknuo i otvorenim prijetnjama u Ukrajinskom ratu.

image

Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev, dva lica ruskog ekspanzionizma

Mikhail Metzel/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 12:50