StoryEditorOCM
SvijetTRAGEDIJA

Pijana vozačica terencem uletjela na dječji rođendan, poginuli petogodišnji dječak i njegova osmogodišnja sestra

Piše MOZAIK SD
21. travnja 2024. - 15:23

Dvoje djece poginulo je kada se pijana vozačica zabila svojim terencem u zgradu u Michiganu gdje se u subotu održavala dječja rođendanska zabava, priopćile su tamošnje vlasti.

Vozilo je oko 15 sati udarilo u Swan Boat Club. Zaustavio se 6 metara unutra, gdje se zabava održavala, rekao je šerif okruga Monroe Troy Goodnough na tiskovnoj konferenciji u subotu navečer, piše NBC News.

Poginuli, petogodišnji dječak i njegova osmogodišnja sestra, proglašeni su mrtvima na mjestu nesreće, rekao je. Ozlijeđeno je 15 osoba, uključujući devet osoba koje su hospitalizirane s "ozbiljnim, po život opasnim ozljedama", rekao je Goodnovaugh.

Tih devet - troje djece i šest odraslih - hitno su prevezeni u medicinske ustanove hitnom pomoći ili medicinskim helikopterom Sveučilišta Michigan, rekao je.

Nekoliko drugih osoba koje su ozlijeđene odvedene su privatnim vozilima u bolnice, rekao je šerif. Nezna se njihovo zdravstveno stranje.

Goodnough je rekao da su prvi koji su reagirali opisali scenu kao "iznimno kaotičnu s visokom razinom emocija".

Kazao je kako je vozačica, 66-godišnjakinja, uhićena na mjestu događaja zbog sumnje da je upravljala vozilom u alkoholiziranom stanju, što je prouzročilo smrt. Nije bilo jasno je li joj potrebna medicinska pomoć.

Ženino ime nije objavljeno. Protiv nje će vjerojatno biti podignute dodatne kaznene prijave, kazao je Goodnovaugh.

Rekao je da je vozačica možda bila u obližnjem baru na roštilju, a istražitelji žele saznati što se tamo dogodilo.

Swan Boat Club, u Newportu, nalazi se oko 50 km južno od Detroita na jezeru Erie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 15:24