StoryEditorOCM
SvijetUZNEMIRUJUĆE

Procurile nove snimke mučenja u šumi kod Brjanska: ‘Puštaj psa. Đubre jedno, sad ću te izrezati!‘

Piše vijesti sd
25. ožujka 2024. - 15:12

Procurila je nova snimka koja otkriva da je jedan od četvorice terorista koji su izvršili masakr u Moskvi plakao i vrištao dok su ga uhvatile ruske vlasti, a onda mu odrezale uho i natjerale ga da ga pojede.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad koji se dogodio u petak, a objavili su i snimku.

Ruski su dužnosnici najprije tvrdili da je umiješana Ukrajina, no Kijev je te tvrdnje nazvao apsurdnima.

Ruski graničari i agenti FSB-a viđeni su kako bijesno tuku čovjeka za kojeg se smatra da je osumnjičeni Saidakrami Murodalii Rachabalizoda nakon što ga je jurio kroz gustu šumu, u snimci dugoj 90 sekundi podijeljenoj na Telegramu, prenosi Jutarnji list.

image

Mučenje osumnjičenih za teroristički napad

Screenshot Telegram

Nekoliko trenutaka nakon ove snimke, vojnik nožem odrezuje Rachabalizodino uho i tjera ga da ga pojede u videu koji je previše jeziv za objavu.

Rachabalizoda je jedan od četvorice terorista ISIL-a koji su preko noći optuženi za terorizam, nakon što su ih ruske sigurnosne službe uhvatile, mučile i pritvorile nakon smrtonosnog napada u moskovskoj koncertnoj dvorani u petak navečer. Inače, jedan od terorista viđen je kako promatra mjesto tragedije samo nekoliko dana prije napada.

Na snimci se vide vojnici kako trče kroz snijeg dok sustižu terorista.

Rachabalizoda se može vidjeti kako leži na leđima u fetusnom položaju nakon što ga dva naoružana muškarca sustignu dok ga nekoliko pasa također okružuje.

image

Mučenje osumnjičenih za teroristički napad

Screenshot Telegram

Može se vidjeti kako ga jedan vojnik više puta udara šakom u lice dok drugi vrišti na njega.

Na snimci se čuje kako jedan vojnik govori: ‘On je propalica! Gdje ti je oružje? Tvoje jebeno oružje! Što si učinio sa svojim oružjem? Sad ću te pretražiti! Stani! Gdje su ostali?‘

Uhićenik mu govori da kod sebe nema oružja.

Zatim mu prilazi drugi vojnik prilazi i udara ga nogom, dok Rachabalizoda vrišti, prije nego što ga treći udari kundakom.

Jedan vojnik mu kaže: ‘Stani ili ću pustiti psa na tebe‘.

Dok ruski vojnik počinje dizati osumnjičenika, drugi ga udara šakom u glavu, a Rachabalizoda vrišti i pada natrag na pod.

‘Ajde, đubre jedno. Izrezat ću te‘, govori jedan od vojnika na snimci do koje je došao MailOnline, prije nego Rachabalizodi odreže dio desnog uha, a onda ga tjera da to uho i pojede.

Rachabalizoda je jučer viđen na sudu s natečenim licem i masivnim zavojem preko desnog uha.

On nije bio jedini osumnjičenik za terorizam umiješan u smrtonosni masakr u petak kojeg su mučile ruske vlasti, nakon što je video podijeljen na proruskim Telegram kanalima na kojoj se vidi Shamsuddin Fariddun kako mu ide pjena na usta dok leži na podu sa spuštenim hlačama i žicama pričvršćenim za područje prepona. Na drugom kraju žice je vojni radio koji se napaja baterijom od 80 volti...

image

Mučenje osumnjičenih za teroristički napad

Screenshot Telegram

- Za najbolji učinak, zarobljenog teroristu treba preliti i vodom - dodatno pojašnjavaju.

Basmanski sud u Moskvi poslao je u pritvor do 22. svibnja svu četvoricu optuženika - Dalerdjona Barotovicha Mirzoeva (32), ilegalnog imigranta iz Tadžikistana i oca četvero djece, Saidakramija Murodalii Rachabalizodija (28), navodno rođenog u Tadžikistanu, a živi u Moskvi, Shamsuddina Faridunija (24), rođenog u Tadžikistanu, tvorničkog radnika i oca 8-mjesečne bebe te Muhammadsobira Fayzova - frizera koji je na sud doveden u invalidskim kolicima.

Kako pišu neki zapadni mediji, tretman ovih osumnjičenika namjerno se plasira u medije, jer su sve slike objavljene putem Telegram kanala koji su u dosluhi sa ruskim sigurnosnim službama.

Također, kako piše Telegraph, Kremlj je pokrenuo dezinformacijsku kampanju šireći lažne tvrdnje o tome da su MI6 (Tajna obavještajna služba Ujedinjenog Kraljevstva) i druge zapadne obavještajne agencije odgovorne za teroristički napad u Moskvi. Naime, automatizirani bot računi na društvenim mrežama dijele poveznice na lažne web stranice, dizajnirane da izgledaju kao poznate novinske kuće, koje okrivljuju Zapad za masakr u kojem je u petak poginulo 167 ljudi. Prema izvješću tvrtke Meta Platforms, spam napad izvele su ruske IT kompanije National Technologies i Social Design Agency. Obje su povezane s Kremljom i nalaze se pod sankcijama Europske unije, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:36