StoryEditorOCM
4 kantunaPROPALA INICIJATIVA

Rubeša odbio prijedlog HDZ-a: "Kad bešćutni Dukić podnese ostavku, dat će je i naši vijećnici, ne bojimo se izbora!" Ima i poruku za Šimu Erlića...

Piše P.O.
4. siječnja 2023. - 12:28

Akcija mladih je odbila poziv gradonačelnika Branka Dukića da povuku amandmane koje on smatra nezakonitima, objavio je danas Ante Rubeša.

- Sad više ne možemo intervenirati i mijenjati izvore financiranja za te amandmane. Sad jedino možemo vjerovati zaključku stranke koja je optužena da se udružila u zločinački pothvat kako bi opljačkala svoj narod. Klub vijećnika Akcije mladih to odbija na svim razinama. Pričekat ćemo odluku suda te ćemo onda u roku od 45 dana, ako bude potrebno, izmijeniti izvore financiranja i opet izglasati proračun, rekao je Rubeša.

- Kako bismo izbjegli ovu situaciju, te kako se ne bismo doveli u sličnu, potrebno je spustiti lopticu i sjesti za stol. U slučaju da se to dogodi, osnovni uvjet Kluba vijećnika AM bi bio prisutnost medija, a primarni, odnosno da bismo se uopće odazvali na takav sastanak, bilo bi zatvaranje Noćnog kluba Ledana, rekao je Rubeša koji je potom odgovorio i predsjedniku GO HDZ-a Šimi Erliću o kukavičluku:

- Akcija mladih se ne boji izbora. Cijeli svoj politički vijek ne odstupamo ni milimetra, borimo se protiv najkriminalnijeg ogranka, najkriminalnijeg udruženja u povijesti hrvatskog naroda. Kad Branko Dukić, zbog svoje nesposobnosti, bešćutnosti i arogancije, podnese ostavku i ako se Gradsko vijeće složi, podnijet će ostavku i svi vijećnici Akcije mladih. Erlić je pravi primjer njih i njihove djece, oni u proračunu imaju nepresušni izvor za sebe i svoje privilegije, rekao je Rubeša poručujući na kraju da je „zvijer spremna uništiti sve kako bi i dalje opsjedala dušu grada”.

Što se procedure ustanovljavanja nezakonitosti amandmana tiče, Rubeša smatra da su ih iz izvršne vlasti trebali pozvati da izmijene izvore financiranja ili izbaciti takve amandmane s dnevnog reda.

- Pročelnik Mijolović, koji je zasigurno provjeravao naše amandmane, a zatim i pročelnica Zubčić, koja provjerava dnevni red, svjesno su prekršili Zakon o proračunu ne bi li se njihov šef Dukić mogao osvetiti većini u Vijeću preko leđa naroda. Na sjednici je tvrdio da sva 34 naša amandmana nelegalna, kasnije je u dokumentu objavio kako ih je nelegalno 11, da samo njih 11 djelomično zadiru u sredstva za koja vijećnici nikako nisu mogli znati da su ugovorena, rekao je Rubeša tvrdeći da stručne službe sabotiraju gradske vijećnike.

Odgovarajući na pitanje odnosa između Akcije mladih i Enija Meštrovića, Rubeša je bio jasan:

- Enijevi amandmani kod nas imaju prolaz. U ovoj inflaciji gradonačelnik Dukić je taj koji blokira socijalne amandmane. Pa dvije godine ne želi prihvatiti amandman za dadilje, što rade svi gradovi u Hrvatskoj, ne želi povećati naknadu za bebe s dvije na 4.000 kuna samo zato što oni to nisu predložili

- Novac za Groblje imaju, rasvjeta je osigurana prenamjenom s ostalih stavki iz proračuna, Ryanair će se financirati iz Turističke zajednice. Dukićev dopis zaposlenicima da će ostati bez plaće je laž. Proračun se troši na njihove provizije za izgradnju, mi smo najveća praonica prljavog novca, a sramota je da se gradonačelnik tako ponaša i plaši ljude, izjavio je Ante Rubeša.

27. travanj 2024 05:43