StoryEditorOCM
4 kantunaJEDAN STEČAJNI UPRAVITELJ UZEO VEĆU NAGRADU, A DRUGA DVOJICA RADILA ZA TVRTKU

Bivši uvoznik fiatovih automobila Zadarkomerc dobio i četvrtog stečajnog upravitelja u roku od mjesec dana!

Piše B.S.
30. srpnja 2019. - 23:40
TRGOVAČKI-SUD-ZADAR-1

Stečajni sudac Trgovačkog suda u Zadru Ante Jurlina u utorak je razriješio još jednog stečajnog upravitelja tvrtke "Zadarkomerc" nakon što je to u samo jednom mjesecu učinio i sa prethodna tri upravitelja.

“Zadarkomerc” je sredinom devedesetih bio glavni uvoznik fiatovih automobila u Hrvatskoj, te je na vrhuncu moći zapošljavao 1100 ljudi. Stečaj je proglašen prije 19 godina na traženje Hypo banke, a najveći dio dugova su bila potraživanja banaka kojima je Zadarkomerc po njihovom računu ostao dužan 711 milijuna kuna.

Za novog stečajnog upravitelja, četvrtog po redu, imenovana je Marica Nekić nakon što je dopisom od 25. srpnja tada imenovani stečajni upravitelj Željko Vrkić naveo da je bio zaposlenik “Zadarkomerca” od 4. studenog do 31. prosinca 1996., a da je nakon toga radio i u društvima povezanim sa istom tvrtkom.

Samo tri dana ranije sličan je dopis sudu uputio i tada imenovani stečajni upravitelj “Zadarkomerca” Ante Vukašina navodeći kako je u razdoblju od 1990. do 1998. bio zaposlenik “Zadarkomerca”.

Sredinom srpnja smijenjen je prvi stečajni upravitelj “Zadarkomerca” mr.sc. Blaž Savić koji je upravljao stečajem od 2000. godine. Vještačenjem je, naime, utvrđeno da je sebi isplatio višestruko veći iznos od onoga koji mu je zakonom i uredbom dopušteno. Od 13. travnja 2000. godine na ime nagrade za rad sebi je isplatio ukupan iznos od 1.595.033,40 kuna. Izvršeno je ukupno 196 isplata.

Sud mu je sada naložio da preda svu dokumentaciju, te svu dužnikovu imovinu kojom raspolaže, novoimenovanom stečajnom upravitelju u roku od osam dana.

26. travanj 2024 04:21