StoryEditorOCM
4 kantunaNIJE NEGO

Braća Stanišić demantiraju policiju: Duje nikome nije prijetio, a ja nikoga nisam naguravao u Petrčanima! Evo zašto je izbio sukob

Piše I. N.
9. srpnja 2024. - 14:59
Mjesto sukoba u Petrčanima između braće Stanišić i bračnog para iz ZagrebaRoko Stanišić/Slobodna Dalmacija

- Nikome nismo prijetili, nikoga nismo naguravali. To što se navodi u policijskom izvješću ne odgovara istini – tvrdi Roko Stanišić (39), stariji brat Duje Stanišića (37), koji je u ponedjeljak priveden zbog prijetnje nakon incidenta u Petrčanima.

Podsjetimo, policija je u utorak izvijestila kako Duju Stanišića sumnjiči da je oko 12 sati uputio ozbiljne prijetnje prema 53-godišnjaku i 46-godišnjakinji. Tereti se da je s bratom Rokom prišao bračnom paru iz Zagreba, pritom je Roko odgurnuo ženu, dok im je Duje uputio ozbiljne prijetnje koje su kod račnog para izazvale strah i bojazan za osobnu sigurnost.

- Bilo je oko 10 sati, brat i ja smo autom došli do našeg kontejnera kojeg koristimo kao skladište za beach bar. Naši susjedi na parceli, bračni par iz Zagreba, nisu nas htjeli pustit da dođemo do njega. Došlo je do verbalnog sukoba, u jednom trenutku muž je krenuo na nas drvenom letvom, ali je odustao. Onda  su nazvali policiju i mi smo ispali negativci – priča nam stariji brat Stanišić kojeg je došao do naše redakcije kako bi demantirao policijsko izvješće.

- Nešto takvo se nije dogodilo. To je jedna strana priče. Mi se jesmo porječkali, ali Duje nikome nije prijetio, niti sam ja nekoga naguravao. Isto sam rekao i sutkinji za prekršaje, ali je ona je odlučila povjerenje pokloniti suprotnoj strani koja nas je i prijavila. Dobio sam mjere zabrane približavanja našim susjedima - priča Roko.

Objasnio nam je kako je nesporazum nastao oko korištenja parcele u  blizini i mora koja ima više suvlasnika. Cijela parcela ima oko 400 kvadrata, a oni su vlasnici oko 33 kvadrata, dok su njihovi susjedi, s kojim su i prošlog mjeseca sukobili, o čemu je Zadarski.hr pisao, vlasnici dijela od oko 22 kvadrata.

- Parcela sudski još nije podijeljena tako da nitko ne zna koji je njegov stvarni dio. Mi smo na našem dijelu postavili brodski kontejner kojeg koristimo kao skladište za beach bar, a oni na svom dijelu imaju štand za prodaju suvenira i rekvizita za more. Problem je što je naš kontejner zauzima dvadesetak kvadrata, a oni za svoje štandove koriste 70 kvadratnih metara, skoro četiri puta više nego što imaju u vlasništvu. Mi smo samo htjeli iskrcati robu do skladišta, ali oni nam nisu to dopustili. Zato je došlo do incidenta – objašnjava Roko, svjestan da će slučaj dobiti epilog na Općinskom sud.

Duje Stanišić je u utorak oko 14 sati pušten iz pritvora uz mjere zabrane približavanja bračnom paru iz Zagreba. 

16. rujan 2024 18:46