StoryEditorOCM
4 kantunaRADETINA ‘BOMBA‘

Da, SDP će podržati gradski proračun i ako Dukić dokaže da je građevinska dozvola na Plovaniji izdana u skladu sa zakonom!

Piše I. N.
17. svibnja 2024. - 15:48

„Novi uvjet za gradonačelnika Dukića: Kad već neće farba, neka kaže, tko je i za koliko izdao nezakonitu građevinsku dozvolu na prostoru SAS-a za gradilište koje je zatvorila i građevinska inspekcija. Klub vijećnika SDP Zadar istog trena diže ruku za Proračun”, napisao je Daniel Radeta, predsjednik zadarskog SDP-a i predsjednik stranačkog kluba u Gradskom vijeću, u petak poslijepodne na svom Facebook profilu i bacio bombu u medijski prostor!

Radeta nas je natjerao da još jednom dobro pročitamo što je napisao, a onda i da ga nazovemo kako bi nam pojasnio jesmo li ono što smo pročitali najbolje shvatili.

Jeste li stvarno spremni podržati gradski proračun kao klub vijećnika SDP-a ako vam gradonačelnik kaže tko je izdao vama spornu građevinsku dozvolu?

- Da, dajemo mu šansu da nas dobije za proračun.

Vi ste uvjereni da je u pitanju nezakonito izdana građevinska dozvola?

- Jesam, zato i nikad nisam dobio drugi odgovor od gradonačelnika na moje objave. Ta dozvola nikad nije smjela biti izdana jer parcela nije imala dovoljno kvadrata.

Dobro, ako nije smjela biti izdana, posla će možda imati policija ili državno odvjetništvo. No što ako je dozvola izdana u skladu sa zakonom, odnosno ako vam gradonačelnik dokaže da je sve napravljeno po slovu zakona? Hoćete li i tada biti spremni podržati proračun?

- Napisao sam što sam napisao. Da, u tom slučaju, ako se utvrdi da je dozvola izdana zakonito, naš klub će podržati gradski proračun.

Odmah nakon ovog razgovora Zadarski.hr je od Ureda gradonačelnika, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacija, zatražio informacije o izdanoj dozvoli za višestambenu zgradu na Plovaniji. Tražili smo objašnjenje za sve korake tijekom izdavanja dozvole, od lokacijske do građevinske dozvole, te odgovarajuće zakone i uvjete iz plana na koje se dozvola referira. Ako dozvola ostane visjeti u zraku, možda će pasti neka kaznena prijava, ako dozvola bude potkrijepljena zakonskim podlogama, Grad Zadar bi mogao dobiti proračun! Naravno, pod uvjetom da Radeta održi datu riječ.

Podsjetimo, gradilište višestambene zgrade na Plovaniji nedavno je zatvorila građevinska inspekcija jer su radovi započeli nakon isteka valjanosti građevinske dozvole. Radeta je do sada kao uvjet za podršku proračunu od gradonačelnika tražio uklanjanje murala hrvatskog vojnika na Bulevaru. 

27. svibanj 2024 14:50