StoryEditorOCM
4 kantunaSTANJE U BOLNICI

Dr. Karuc: Zaraženi pacijent došao je na hitni prijem zadarske bolnice iz Udbine i u samoizolaciju ‘otjerao‘ pet medicinskih sestara

Piše Iva Ivanac
17. travnja 2020. - 00:20

Na COVID odjelu zadarske bolnice trenutno se nalazi 8 pacijenata od čega je jedan muškarac još uvijek na respiratoru. 

- Tijekom dana jedan pacijent će biti prebačen u bolnicu u Biogradu, a dvoje ćemo poslati na kućnu njegu, kazao je zamjenik ravnatelja Opće Bolnice dr. Edi Karuc koji je također odgovorio na novinarski upit zbog čega se prije dva dan povećao broj zdravstvenih djelatnika koji su trebali ići u samoizolaciju. 

- Osim što se brinemo o Covid-19 bolesnicima, u bolnici se brinemo i o drugim bolesnicima. Tako smo nekidan na hitnom prijemu imali pacijenta koji je došao iz druge županije. Nije pokazivao nikakve znakove zaraze, no nažalost nakon dva dana pokazalo se da je ipak pozitivan. Zbog toga smo iz predostrožnosti djelatnike poslali u samoizolaciju. Riječ je o pet medicinskih sestara koje su s njim bile u direktnom kontaktu, a radi se o kontaktu od svega pola sata, kazao je dr. Karuc. 
Kako doznajemo, riječ je o pacijentu koji je na hitni prijem zadarske Opće bolnice došao iz Udbine, netom prije nego što je za to mjesto proglašena karantena, no zbog čega je posjetio hitni prijem, dr. Karuc nije otkrio. 

- Testiran je po povratku, a kolege su nam javile da se radi o pozitivnom nalazu, kazao je dr. Karuc. 

08. svibanj 2024 18:23