StoryEditorOCM
4 kantuna"ZRAKA ZA ŽIVOT"

Erol Gaši javno se ispričao onkološkim pacijentima zbog izjave vijećnice Radoslave Gregov. "Zalagat ćemo se da Zadar dobije opremu za zračenje"

Piše Zadarski.hr
22. prosinca 2020. - 19:27

Povjerenik SDP-a za Zadarsku županiju Erol Gaši jučer se javno ispričao zbog izjave županijske vijećnice Radoslave Gregov koja je nedavno  pitala „zašto zadarska bolnica mora imati linearni akcelerator” i „mora li svaka bolnica imati vrhunsku opremu koja toliko košta”.

- Ispričavam se sugrađankama i sugrađanima zbog izjave Radoslave Gregov na prošloj sjednici Skupštine Zadarske županije, posebice onkološkim pacijentima. To je ispod svake razine i nije stav županijskog SDP-a. Zadar i zadarska regija su za nas centar svega, te ćemo se zalagati da zadarska bolnica dobije svu opremu za koju postoji i najmanja mogućnost. I kandidati na lokalnim izborima morat će biti oni koji će voditi računa o interesima zadarskog kraja- kazao je jučer Gaši

Liga protiv raka Zadar započela je prije nekoliko godina prikupljanje sredstava za kupnju aparata za zračenje, a do sada su prikupili oko tri milijuna kuna. Linearni akcelerator košta između 25 i 30 milijuna kuna. Bez tog aparata, onkološki bolesnici na  zračenje moraju odlaziti u Split, sanitetskim kombijem Zavoda za hitnu medicinu, a muke koje pritom prolaze najbolje znaju oni sami i njihove obitelji.

Upravo zbog toga Slobodna Dalmacija i portal Zadarski.hr pokrenuli su medijsku kampanju "Zraka za život" kojom želimo osvijestiti potrebu da Zadar dobije aparat za zračenje. Zajedno s Ligom za borbu protiv raka  želmo kroz više priča onih kojima je ovaj aparat najpotrebniji pokazati kako Zadar, kao peti grad u Hrvatskoj, zavrjeđuje nabavku aparata za zračenje za svoje onkološke bolesnike.

image
Luka Gerlanc/Cropix
26. travanj 2024 06:38