StoryEditorOCM
4 kantunaANTE RUBEŠA

HDZ i SDP uništili su još jednu priliku da mladi ovog Grada napokon dobiju svoj dnevni boravak i prostor u kojem će graditi bolju budućnost

Piše zADARSKI.HR
6. ožujka 2024. - 08:17

Priopćenje Ante Rubeše, gradskog vijećnika Akcije mladih, povodom jučerašnjeg sastanka klubova vijećnika oko Centra za mlade, prenosimo u cijelosti:

Poštovani, obraćam vam se povodom netom održanog sastanka klubova i nezavisnih pojedinaca zadarskog Gradskog vijeća. Na sastanku je glavna tema bilo otvaranje Centra za mlade, odnosno verifikacija onog što je radna skupina do sad predložila.

Iako smatram da je potpuno nepotrebno, jer su do sad vjerojatno svi u Gradu shvatili da je Danijel Radeta zalutao u politiku, želim se kratko osvrnuti na lažne konstrukcije, koje ovaj lutak iz SDP-a pokušava plasirati u javnost.

Radeta i njegovi proleteri su do jučer tvrdili da SDP s HDZ-om upravlja procesima pa su tako zajedno narod lišili usluga Znanstvene knjižnice, nogometnog kluba i preko 50 socijalnih programa (amandmana) čiji su korisnici pretežno umirovljenici i mladi. Samo umirovljenicima su zadarski SDP-ovci odbili subvencionirati boravak u domovima za starije i nemoćne, mladim obiteljima su odbili povećati porodiljnu naknadu i osigurati besplatne vrtiće, srednjoškolcima su odbili osigurati besplatni pokaz za javni prijevoz. S druge strane zdušno su se zalagali za to da nas sutra djeca oslovljavaju kao roditelje broj 1,2,3...

Prošle godine SDP je dva puta spašavao HDZ-ov proračun i budite uvjereni da će i ove. Samo da prođu parlamentarni. Kako bi prikrili činjenicu da su proteklih godina bili rezervna postava najkriminalnijeg HDZ-a u svijetu, još jednom su nas pokušali vratiti u ‘41.-‘45., unoseći po tko zna koji put podjele u javni prostor. SDP je prije pokretanja operacije Barbaroša vjerojatno mislio kako će ih ljudi na ulici dočekati s karanfilima, umjesto što ih sada čuvaju policajci u civilu.

Kad sam ulazio u politiku objasnili su mi razliku između dobrih i loših političara: „Političari koji nemaju programa, prijedloga niti želje svojim djelovanjem utjecati na buduće događaje, zagađuju javni prostor događajima iz prošlosti, za koje nikad nećemo biti sigurni u istinitost navoda, čija je jedina svrha podijeliti narod“.

Žalosno je što je pripadnicima obje partije bitniji nacionalni rejting, od svakodnevnog života naših sugrađana. Podredili su nas kampanjama svojih stranaka pa su tako javni prostor zagadili podjelama, umjesto potrebama. Ni priča oko Centra za mlade im nije sveta pa sad svoje odluke i ego provlače preko grbače onih najranjivijih.

Nakon što je radna skupina, koja je samo zbog naše intervencije sastavom drukčija od nekakve kulturne platforme, koju su usput napustili identični likovi s istim razlogom, vjerojatno uvjetovani gradskom potporom. Ta skupina teledirigiranog sastava, kako bi se mladima u prostor prisilno ubacili kulturni i tobože nezavisni, je unatoč samopromociji potpuno nebitnih aktera, iznjedrilo vršiteljicu dužnosti s čijim je izborom za nas završila zadaća tog radnog tijela. Samo radi diletanata, koji u ovoj superizbornoj godini rade sve ne bi li se ulizali nekoj zagrebačkoj frajli, pružila se prilika da Dukić sabotira odluke, a i ukine postojanje radne skupine.

Na postavljeno pitanje hoće li izvršna vlast podržati izabranu v.d. ravnateljicu, nisam dobio odgovor. To znači da će HDZ učiniti sve što je u njihovoj moći da opstruiraju odluku radne skupine. Slijedom svih događaja oko Centra za mlade možemo zaključiti da su HDZ i SDP uništili još jednu priliku da mladi ovog Grada napokon dobiju svoj dnevni boravak i prostor u kojem će se razvijati i graditi novu, po njih vjerujem bolju budućnost. Radi čega? Par pišljivih političkih poena u superizbornoj godini.

Gradski vijećnik

Ante Rubeša

01. svibanj 2024 13:22