StoryEditorOCM
4 kantunaODGOVOR RADETI

HDZ je prvi i jedini osudio napade. Je li moguće da je došlo do toga da mi moramo braniti zadarske SDP-ovce i od njihove vlastite stranke?!

Piše Zadarski.hr
21. veljače 2024. - 11:24

Zadarski HDZ na svojim je FB stranicama objavio rekaciju na zadnje istupe Daniela Radete, predsjednika zadarskog SDP-a. Prenosimo je u cijelosti:

Zašto Daniel Radeta laže i obmanjuje javnost? Osim što je to čuo i vidio kako se radi na zadnjem skupu krajnje ljevice nekidan u Zagrebu?

Jer se nada kako će sto puta izgovorena laž postati istina. Svjestan stava građana o njegovoj potpunoj destruktivnosti u ovom sazivu Gradskog vijeća, on agresivnim laganjem i falsificiranjem istine skreće pozornost sa činjenice da je odgovoran za nestabilnost i blokiran proračun Zadra makar su u isti taj proračun uvršteni svi njegovi prijedlozi. Alat je pronašao u svojoj "raspravi s muralom“ kojom uporno od Zadra pokušava napraviti grad slučaj. Poslije 80 godina nestanka fašizma, on je Zadar proglasio – fašističkim! Koristeći se poznatim mu stranačkim alatom ideoloških podjela, u različitim prilikama i medijima izriče niz laži, manipulacija i, naravno, optužbi na račun HDZ-a kao jedinog odgovornog za napade na njega.

A što su tome rekli HDZ, gradonačelnik i predsjednik GO HDZ-a Šime Erlić?

- Nedopustivo je da se razlike u političkim stavovima i svjetonazorima rješavaju nasiljem. Stoga ovim putem izražavamo podršku predsjedniku SDP Zadar Danielu Radeti i vjerujemo kako su ovakvi slučajevi iznimka koje će uspješno riješiti nadležne institucije. (HDZ Zadar, 16.1.2024.)

- Žalosno je da se gradskom vijećniku prijeti, a kamoli fizički napada. Za to ne postoji opravdanje… Bilo kakav oblik nasilja i prijetnji je nedopustiv. Zato potpora vijećniku Radeti u zaštiti njegovih prava i sigurnosti, unatoč našim potpuno različitim pristupima političkom i javnom djelovanju. On ima pravo na svoje stavove, a mi se možemo ili ne složiti s tim, ali nikako odgovarati nasiljem. (gradonačelnik Branko Dukić, 16.1.2024.)

- Mi u HDZ-u smo izuzetno jako i čvrsto rekli da osuđujemo svaki oblik napada na bilo koga u gradu, bilo koji oblik nasilja je nedopustiv posebno prema političarima koji su izabrani od građana da izražavaju svoje mišljenje. Možemo se ne slagati s nekim mišljenjima ali upotreba sile i nasilje nije u redu. Nadam se da će se situacija smiriti i da neće biti daljnjih incidenata. Na policiji je da reagira, moramo smiriti strasti, koje su se u zadnje vrijeme prilično raspirivale i generalno smanjiti taj oblik sukoba koji je trenutno na sceni jer to ne ide u korist nikome. Moramo u fokus staviti teme od razvojnog karaktera i voditi odgovornu politiku prema građanima. Politika HDZ-a najoštrije osuđuje napad i apeliramo prema policiji da se to što prije taj slučaj ispita i razriješi. (predsjednik GO HDZ Zadar Šime Erlić, 19.2.2024)

A ovo su komentari i laži SDP i Daniela Radete na navedene izjave:

- Očito imaju i svojeg nalogodavca. Znamo gdje se nalazi. Nalazi se u Medulićevoj ulici, a to su stranačke prostorije HDZ-a i jasno je da su svi ovi napadi na mene i moju obitelj orkestrirani (Daniel Radeta,17.01.2024.)

- HDZ je prikriveni pokrovitelj nasilja…Izvršna vlast u gradu vjerojatno i ne želi i neće reagirati: njima ovaj linč prema meni itekako odgovara. Njihovi ciljevi su jasni: žele me ušutkati, žele me spriječiti u onome što radim. (Daniel Radeta, 29.1.2024.)

- Nemam prije svega povjerenja u izvršnu vlast u gradu koja nije jasno osudila događaje, koja nije jasno stala iza mene. (Daniel Radeta, 19.2.2024.)

- Erlić je svojom izjavom upravo javno pozvao da se u Zadru krše zakoni i Ustav, i da se organizirani napad na oporbene političare tretira kao opravdani napad koji je političar inicirao…. Svakim novim danom i svakim novim napadom potvrđuje se teza kako su vi ovi napadi povezani i dobro organizirani, a imaju samo jedan cilj, moju eliminaciju….Ministar Šime Erlić nikada nije izrekao stav i dao odgovor na ono što upozoravam mjesecima… i stoji li iza svih ovih napada HDZ kao organizacija? (Daniel Radeta, 19.02.2024.)

Tko je ovdje lud?! Dok zadarski GO HDZ-a i gradonačelnik Dukić javno najoštrije osuđuju verbalni i fizički napad na gradskog vijećnika SDP-a i daju mu potporu u zaštiti njegovih prava i sigurnosti unatoč potpuno različitim pristupima političkom i javnom djelovanju, Daniel Radeta, Peđa Grbin i njihovi stranački drugovi izvrću činjenice i obmanjuju javnost. Verbalne i fizičke napade koje HDZ osuđuje najgrublje koriste za promašeni napad na HDZ, a sve kako bi prikupili koji politički bod.

Na sreću zadarskog SDP-a, odgovornih ima, makar na drugoj strani. Gradonačelnik Dukić i GO HDZ-a Zadar osudili su napad na SDP-ovog vijećnika jasno, nedvosmisleno i bez ikakvog politiziranja. Je li moguće da je došlo do toga da mi moramo braniti zadarske SDP-ovce i od njihove vlastite stranke?!

ISTINA I NEPOBITNE ČINJENICE: HDZ je PRVI I JEDINI osudio napade na predsjednika gradske organizacije SDP-a Daniela Radetu. Jasno dao do znanja da sloboda izražavanja mišljenja predstavlja jedan od najvažnijih stupova demokratskog društva. HDZ je predan borbi protiv bilo kakve netolerancije u društvu. Svo ovo vrijeme SDP-ov koalicijski partner Akcija mladih osuđuje Radetu, a nezavisni Enija Meštrovića ni riječi ovoj temi.

LAŽNE VIJESTI, KLEVETA, IZVRTANJE ČINJENICA, PODMETANJA I LAŽI KOJIMA SE KORISTI SDP I DANIEL RADETA nemaju nikakve veze sa pravom na slobodu izražavanja mišljenja već se radi o najprizemnijem političkom obračunu i jeftinom prikupljanju političkih poena.

07. svibanj 2024 16:28