StoryEditorOCM
KalelargaNE BIRAJU SREDSTVA

Radeta odgovara Erliću: Ministar nikada nije izrekao stav na ono što upozoravam mjesecima, stoji li iza svih ovih napada HDZ kao organizacija?

Piše Zadarski.hr
19. veljače 2024. - 16:41

Predsjednik GO SDP Zadar i gradski vijećnik Daniel Radeta je na svom Facebook profilu odgovorio predsjedniku GO HDZ Zadar i ministru Šimi Erliću koji je osudio napade na Radetu, ali i kazao kako Radeta "kroz zadnjih godinu dana komunicira i zaoštrava sukob na osobnoj razini s dijelom navijača" te dodao "kako ne treba radikalizirati političku scenu".

Ako bi netko trebao imati problem s navijačkim skupinama onda su to upravo oni koji su 30 godina uništavali i pljačkali naše klubove. Ono što on radi, a i ćaća mu, je na osobnoj razini, dok ja s razine zakona i Ustava promatram i promišljam grad.

Erlić je svojom izjavom upravo javno pozvao da se u Zadru krše zakoni i Ustav, i da se organizirani napad na oporbene političare tretira kao opravdani napad koji je političar inicirao.

Svakim novim danom i svakim novim napadom potvrđuje se teza kako su svi ovi napadi povezani i dobro organizirani, a imaju samo jedn cilj, moju eliminaciju.

Želi me se eliminirati iz javnog prostora, a sredstva se ne biraju. Napada me se svakodnevno, šakama i kemikalijama, na ulici, na mom radnom mjestu, na organiziranim skupovima, samo zato što sam tražio da se u mom gradu provodi red, zakon i Ustav RH.

Ministar Šime Erlić nikada nije izrekao stav i dao odgovor na ono što upozoravam mjesecima, a njegova izjava je toliko skandalozna i sramotna da bi policija trebala uzeti u obzir i napraviti izvide, zbog čega ministar šuti i stoji li iza svih ovih napada HDZ kao organizacija?

08. svibanj 2024 11:59