StoryEditorOCM
4 kantunaNIJE NEGO...

Imamo fotografije trenutka kada je "Leut" udario u most i malo demantiraju vlasnika Jureška. ‘Da nije bilo mosta, brod bi završio u dnu Jazina!‘

Piše Zadarski.hr
25. kolovoza 2023. - 21:46

"To se dogodilo u jutarnjim satima kod manevra isplovljavanja. Za naš brod je bio privezan još jedan i kad smo izlazili vjetar i struja su nas odnijeli prema mostu. Brod se svojom težinom ”naslonio” na most i iskrivio mu rukohvate. Šteta nije velika i mi ćemo je platiti iz police osiguranja..."

Ovim je riječima Tonči Jureško, vlasnik turističkog broda "Leut" iz Mrljana, za Zadarski.hr opisao događaj u kojem je njegov brod oštetio rukohvat gradskog mosta. Jureškovu izjavu pročitao je naš čitatelj (podaci poznati redakciji) te nam je poslao dvije fotografije trenutka kada se incident dogodio. Snimljene su kamerom LivecamCroatia s Bagatovog nebodera 22. kolovoza u jutarnjim satima.

"Zabilježeno na kamerama LiveCamCroatia. U trenutku manevriranja, jest vidi se, pa da, bilo je jako vjetrovito a i struje su bile tu negdje. Tako da je bespomoćni "Leut" zakačio gradski most. Da nije mosta tko zna gdje bi ovaj brodić završio. Možda u dnu uvale Jazine!? Radi istine i pomorske pravde evo i fotografije tog manevra" napisao je naš čitatelj u pomalo ironičnom tonu.

Naime, na fotografiji se jasno vidi da na moru nema tragova ni vjetra ni morskih struja koje su "Leut" mogle odnijeti prema gradskom mostu, odnosno da je za nesreću odgovorniji neadekvatan zapovjednikov manevar.  

image

Trenutak kada ‘Leut‘ udara u gradski most

Livecamcroatia/Slobodna Dalmacija
06. svibanj 2024 14:33