StoryEditorOCM
4 kantunaLJUTI NA NADLEŽNE

"Je li moguće da u 21. stoljeću liječnik u Zadru radi u ordinaciji bez klima uređaja?!" Ravnateljica Bek: "Za desetak dana kreće rekonstrukcija"

Piše Iva Ivanac
19. srpnja 2024. - 22:23

- Šokirala me činjenica da u 21. stoljeću, u 2024. godini, jedan liječnik radi u takvim uvjetima, govori nam Zadranin (podaci poznati redakciji) koji je početkom tjedan posjetio ordinaciju dr. Predraga Orlovića i zatekao ga kako radi u nesnosnoj vrućini.

- Ušao sam s djetetom u čekaonicu koja je bez klime. Kuhalo se nas sedam-osam unutra neko vrijeme. Mislio sam u sebi, izdrži malo, nema veze, sad ćeš se u doktora u ambulanti ohladiti. Međutim, otvaram vrata ambulante, ulazim u nju i odjedanput mi dolazi loše. U ordinaciji je zasigurno bilo četiri do pet stupnjeva više nego u čekaonici. Gledam doktora, s njega se cijede grašci znoja, sestra ne može doći sebi od vrućine. Meni loše..., govori nam ovaj sugrađanin koji nije mogao vjerovati da ambulanta obiteljske medicine nema klima uređaj.

Liječnik Doma zdravlja, dr. Orlović nedavno je preuzeo ordinaciju u Medulićevoj ulici na Poluotoku od privatnog koncesionara. Ordinacija se nalazi na južnoj strani i cijeli dan u nju "udara" sunce.

- Doktor zbog toga mora držati zatvorene grilje, što znači da unutra zrak ne dopire. Ja zaista ne shvaćam zašto se nadležni nisu pobrinuli da doktor ima normalne uvjete za rad. To me zaista u jednu ruku rastužilo, a u drugu razbjesnilo. Zbog toga vam ovo i govorim. Čak su se i pacijenti u čekaonici krenuli dogovarati kako bi bilo dobro da se pokrene neka akcija i da se doktoru kupi klima, jer ako institucije ne mogu ili ne žele, onda ćemo to mi napraviti. Ne dati čovjeku klimu zaista govori o tome koliko nadležni mare za naše liječnike. Nije ni čudo što ih je tko zna koliko otišlo iz države, poručuje naš sugovornik.

Ravnateljica Doma zdravlja Zadarske Županije Renata Bek smiruje stvari. Govori kako nema potrebe za organiziranjem nikakve akcije, jer će Dom zdravlja uskoro kompletno rekonstruirati tu ordinaciju.

- Nakon što je privatni koncesionar otišao iz te ordinacije preuzeo ju je Dom zdravlja. Bivši koncesionar ostavio je ordinaciju u lošem stanju i moramo je kompletno rekonstruirati. U ordinaciji ćemo obojiti zidove, sanirati probleme s vlagom, nabaviti novi namještaj i zasigurno ugraditi klima uređaj. Sa svim potrebnim nabavama bi trebali početi kroz desetak dana. Gotov uvijek nakon odlaska koncesionara iz ordinacija, moramo kompletno rekonstruirati prostorije. Nedavno smo to napravili u Bibinju i Sukošanu, kazala je ravnateljica Bek moleći za malo strpljenja jer će problem uskoro biti riješen.

18. rujan 2024 07:54