StoryEditorOCM
4 kantunaPAD IRCA

Marko Pupić-Bakrač USKOK-u, DORH-u, policiji i inspektoratu uputio zahtjev da se Ledani oduzme koncesija, zahtjeva procesuiranje odgovornih osoba!

Piše Zadarski.hr
11. srpnja 2022. - 09:06

Županijski vijećnik Akcije mladih je na adrese USKOK-a, zadarska policije, DORH-a, Državnom inspektoratu, zadarskim konzervatorima, ali i medijima uputio zahtjeva za oduzimanje koncesije kafiću i noćnom klubu Ledana. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

PREDMET: ZAHTJEV ZA ODUZIMANJE KONCESIJE; ZATVARANJE NOĆNOG KLUBA I PROCESUIRANJE ODGOVORNIH

Budući se u noćnom klubu Ledana zbog kršenja niza Zakona i propisa od strane osoba i institucija stalno događaju incidenti sa tragičnim posljedicama zahtijevam od nadležnih institucija da poduzmu slijedeće radnje i mjere :

1. Da se tvrtka Nasadi d.o.o zbog nepoštivanja koncesijskog ugovora i kršenja Zakona i propisa raskine koncesijski ugovor sa tvrtkom Riva Liburna d.o.o, ukine predmetnu koncesiju te da se objekt Ledana u Perivoju Kraljice Jelene Madijevke trenutno zatvori.

2. Da Grad Zadar koji je vlasnik zemljišta u Perivoju vrati Perivoj pod svoj nadzor i kontrolu na način da ukine suglasnost tvrtci Nasadi d.o.o za korištenje i upravljanje parkom.

3. Da se iz Perivoja u najkraćem mogućem roku sukladno Zakonu o gradnji uklone svi čvrsti i montažni objekti te instalacije koji se tamo protuzakonito nalaze. Jer takvim građevinama nije mjesto u parku niti se park oplemenjuje građevinama i noćnim klubom kao što to tvrdi direktor Nasada d.o.o Josip Krnčević nego hortikulturom. Također zadarske gradske zidine su pod zaštitom UNESCa i nisu pogodne za građevine onakvog opsega i tipa , noćni klub koji se tamo nalazi o čemu je takvo mišljenje u pisanom obliku dao i Konzervatorski odjel u Zadru. Taj i takav noćni klub razvidno ne zadovoljava osnovne sigurnosne standarde, sanitarne uvjete, standarde zaštite od buke, svjetlosnog zagađenja…

4. Da se procesuiraju odgovorne osobe u tvrtci Riva Liburna d.o.o zbog kršenja niza Zakona i propisa, a što je rezultira tragičnim posljedicama te da se protiv istih podigne kaznena prijava i odredi im se jednomjesečni pritvor s mogućnošću produženja zbog mogućeg utjecaja na svjedoka i mogućnosti ponavljanja djela.

5. Da se protiv odgovornih osoba u tvrtci Nasadi d.o.o kojoj je Perivoj dan na korištenje i Gradu Zadru koji je vlasnik zemljišta a bili su pismeno izvješteni o protuzakonitim radnjama u Perivoju od strane Državnog inspektorata nakon obavljenog nadzora podigne kaznena prijava i odredi im se jednomjesečni pritvor sa mogućnošću produženjem zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i

mogućnosti ponavljanja djela. Jer nakon pisane obavijesti i saznanja o protuzakonitim radnjama nisu poduzeli nikakve radnje i mjere da se spriječi dalje protuzakonite radnje a što je rezultiralo tragičnim posljedicama, dapače unatoč saznanjima koje su imali produžen je koncesijski ugovor tvrtci Riva Liburna d.o.o .

6. Da se protiv osoba u Upravnom odjel za povjerene poslove državne uprave Zadarske županije koji su nakon nadzora Državnog Inspektorata i utvrđenih nepravilnosti izdali protuzakonito Rješenje o udovoljavanju minimalnih uvjeta podignu kaznene prijave i odredi im se jednomjesečni pritvor sa mogućnošću produženjem zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela. Naime klub očigledno ne zadovoljava brojne uvjete među kojima i onaj da unutarnji prostor noćnog kluba ne smije biti manji od 100 m2.

7. Da se istragom utvrdi da li je bivša predstojnica Ureda župana Marina Dujmović-Vuković kontaktirala župana Longina, pročelnika Stipu Zrilića i zaposlenike Upravnog odjel za povjerene poslove državne uprave Zadarske županije, koristila političke veze i utjecaj kako bi se ishodilo Rješenje o udovoljavanju minimalnih uvjeta .

8. Da me se kao podnositelja ove Prijave i zahtjeva obavijesti pismeno o poduzetim radnjama i mjerama u ovom predmetu.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-Bakrač

18. lipanj 2024 23:48