StoryEditorOCM
4 kantunaREAGIRANJE

Mate Lukić: "Mojom ostavkom ste automatski svi raspušteni, izgleda da ste trgovali za ništa. I opet morate meni pod suknju"

Piše A. V. Š.
16. listopada 2024. - 19:48

Nakon što je Nikica Augustinović, predsjednik Hrvatske stranke prava, komentirao ostavku gradskog vijećnika Mate Lukića na mjesto prvog čovjeka županijske organizacije HSP-a te njegov izlazak iz te stranke, oglasio se i sam Lukić čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Doista bi mi bilo frapantno da je "predsjedniku" Augustinoviću jasno zašto ja povlačim određene poteze.

Njemu nije jasno da on nije skupio dovoljan broj potpisa za Sabor HSP-a, i da ne može biti kandidat za predsjednika. Opet je iskoristio poluge da opstane još koji mjesec i time izazvao sukub u stranci nakon teškog poraza na posljednjim izborima.

Točna je i činjenica da iako je matematetički pokazatelj bio jasan da sam ja trebao nositi IX. Izbornu jedinicu, prekršio dogovor i podario mi ne drugo, već posljednje mjesto na listi.

Čime je izazvao bijes i pobunu u našoj županiji što se reflektiralo i na sam rezultat. Uz put, su određene podružnice iskoristile priliku i glasovima podupirali druge opcije.

E, pa mojom ostavkom ste automatski svi raspušteni, pa izgleda da ste trgovali za ništa. I opet morate meni pod suknju. Ironija, ili karma ne znam.

Da li je namjerno ili slučajno, nizao grešku za greškom to ostavljam njemu.

Ograditi se od politika pravaša i izjaviti da se ne slaže sa mnom u antimigrantskoj politici i ograničavanju radnih dozvola je još jedan apsurd. Blago rečeno veleizdaja. 

Ja od njega nikada nisam tražio da stane iza mene, jer bih se onda bojao za svoja leđa. Dalje ne želim ništa pisati jer bih napravio štetu HSP-u a to ne želim.

Da poznaje statut bilo bi mu jasno da nakon javne ostavke dužnosnika moja ostavka je pravovaljana. 

Što se tiče govora mržnje svaki moj podatak je prenesen iz medija. Nema tu kaznenih dijela, da nije iz medija bila bi uvreda, točnije prekršaj - poručio je Lukić. 

17. listopad 2024 17:13